Muğla

Yurtta kalan çocukların yamaç paraşütü keyfi

15:35 10 Ekim 2016
Yurtta kalan çocukların yamaç paraşütü keyfi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Fethiye Erkek Yetiştirme Yurdunda kalan öğrenciler yamaç paraşütüyle Babadağ'dan atlayış gerçekleştirdi.

İlçedeki turizmci Günsenin Günel ile özel bir paraşüt firmasının organize ettiği etkinlikte, yurtta kalan 11 öğrenci yamaç paraşütüyle uçtu. Babadağ'ın bin 800 metre pistine çıkan öğrenciler, yamaç paraşütü pilotlarıyla Ölüdeniz'in eşsiz manzarasını izleyerek Belceğiz Plajı'na indi.

Günsenin Günel, gazetecilere yaptığı açıklamada, yurtta kalan öğrenciler için daha önce de farklı etkinlikler düzenlediğini söyledi.

Öğrencileri yamaç paraşütüyle uçurma fikrini bir paraşüt firmasıyla paylaştığını ve firmanın da buna destek verdiğini belirten Günel, "Bizim geleceğimiz bu çocuklar. Çocuklar çok mutlu ve keyif aldı. Biz de onların mutluluğuyla mutlu olduk." dedi.

Paraşüt firması sahibi Murat Tüzer, çocukları ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Uçuş için uygun bir havada güzel bir etkinlik yaptıklarına işaret eden Tüzer, "13 çocuk uçmak için geldi. İkisi korktuğu için uçmak istemedi. Çocukların heyecanı inişlerinde yüzlerinden okunuyordu. Yaklaşık 40 dakika havada kaldılar ve çok mutlu oldular." diye konuştu.

Etkinliğe katılan öğrencilerden Hüseyin Yılmaz, ilk kez yamaç paraşütü yaptığını ve kalkışta çok heyecanlandığını kaydetti.

Alişan Kurt ise Ölüdeniz'in eşsiz bir manzarası bulunduğunu, etkinliğin kendisi için ilginç bir tecrübe olduğunu belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.