Muğla

19 Ekim Muhtarlar Günü

19:00 19 Ekim 2016
19 Ekim Muhtarlar Günü

Milas ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü törenle kutlandı.

Milas Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Çoban ile beraberindekiler, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Buradaki törenin ardından Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu'na geçildi.

Törende konuşan Milas Kaymakamı Fuat Gürel, muhtarların görev yaptıkları bölgelerde aynı zamanda hakemlik görevi de yaparak birçok anlaşmazlığın çözümünde rol aldığını söyledi.

Özlük haklarıyla ilgili yeni düzenlemeler yapıldığını, İçişleri Bakanlığı bünyesinde de Muhtarlar Başkanlığı kurulduğunu hatırlatan Gürel, muhtarlık kurumunun Osmanlı'dan Türkiye Cumhuriyetine ulaştığını, demokrasinin kılcal damarları olarak nitelendirilebileceğini ifade etti.

Gürel, "En ücra köşedeki bir vatandaşın da temsil yetkisi olarak muhtarı seçmesi demokrasimiz adına çok önemli. Bu müessesenin devam etmesi demokrasimizin çok derinlere indiğini göstermektedir." dedi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da kendisinin de bir muhtar çocuğu olduğunu, babasının ve ailesinin özellikle 12 Eylül'de görev yaptığı zamanlarda kimsenin anlayamayacağı çok zorluklar yaşandığını vurguladı.

Milas Muhtarları Derneği Başkanı Çoban ise halkın oylarıyla seçilmiş muhtarların mahalle sakinlerinin kamu kurumlarıyla ilişkilerinde aracılığının yanında, tarafsız, çağdaş ve Atatürkçü bir kamu yönetimi anlayışı içinde görev yaptıklarını belirtti.

Törende, muhtarlıkta 32'nci yılını dolduran Akyol Muhtarı Ekrem Yiğit'e, en yaşlı muhtar Alaçam Muhtarı Ziya Geyik'e, en genç muhtar Hasanlar Muhtarı Yasin Uzun'a, iki muhtar derneğinin birleşme çabası nedeniyle Bağdamları Muhtarı Dursun Gün, Savran Muhtarı Zekeriya Köse'ye plaket verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.