Muğla

The Bodrum Cup Denizcilik Festivali

23:46 22 Ekim 2016
The Bodrum Cup Denizcilik Festivali

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu yıl 28'ncisi düzenlenen The Bodrum Cup Denizcilik Festivali ve Yat Yarışları, tamamlandı.

Kuvvetli rüzgar nedeniyle yarışmacılar zaman zaman zor anlar yaşadı. Beş etapta yapılan ve 125 tekneyle bin 500 denizcinin katıldığı yarışlar, Bodrum-Gümüşlük, Gümüşlük-Leros, Leros-Leros, Leros-Yalıkavak ve Yalıkavak-Bodrum etaplarında gerçekleştirildi.

Bodrum ilçesinde 4 gün süren yelken yarışlarının son gününde gerçekleştirilen müsabakalarda, genel klasmanda yarışmanın birincisi "Alondra" teknesi oldu. İkinciliği "Nazlı'm 2", üçüncülüğü ise "STS Bodrum" tekneleri elde etti.

Halikarnas Kulüpte düzenlenen törenle dereceye giren katılımcılara ödülleri verildi.

Törende konuşan yarışların komite başkanı Süleyman Uysal, organizasyona ilginin her geçen yıl daha da arttığını, katılımcıların keyifli zaman geçirdiklerini ifade etti.

Yarışların Bodrum ve Yunanistan arasında yapıldığına dikkati çeken Uysal, bu yıl rekor bir katılıma ulaştıklarını söyledi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da organizasyonun 28 yıldan bu yana devam etmesinin büyük bir başarı olduğuna dikkati çekti.

Yarışlarda yer alan yelkencilerin ortalamasının 28-30 yaş olduğunu anlatan Kocadon, "28 yıl önce doğanlar, bugün bu güzel yarışmaları yapıyorlar. Yaş ortalamasına baktığımızda bunu görüyoruz. Bu organizasyonları yapmak emek istiyor. Bu gençler bu 28 yıllık bayrağı taşımak için mücadele ediyorlar." diye konuştu.

Mücadeleye kendi teknesiyle katılan Kocadon'a da teşekkür plaketi verildi.

Ödül töreninin ardından ses sanatçısı Sertab Erener konser verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.