Muğla

Bodrum'da deniz dibi temizliği

11:56 24 Ekim 2016
Bodrum'da deniz dibi temizliği

Bodrum Belediyesi personelinden oluşan dalış ekibi, "Cevat Şakir'in izinden Gökova'ya" sloganıyla Gökova Körfezi koylarında deniz dibi temizliğine başladı.

Bodrum Belediyesince yaklaşık üç yıl önce başlatılan "Denize en çok mavi yakışır" adlı deniz dibi temizlik kampanyası kapsamında, dalgıçlar bu kez farklı bir sloganla Gökova koylarını temizliyor.

Dalış ekibinde görevli 11 dalgıç ve bir dalış eğitmeni gözetiminde Gerence Koyu'nda başlatılan temizliğe, bir ahşap yat ve katı atık toplama teknesi de katıldı. Temizlik çalışmasında denizden otomobil lastiği, cam şişe ve buna benzer birçok atık malzeme çıkarıldı.

Ekipler program kapsamında sırasıyla Büyük Çatı, Küçük Çatı, Börtübet, Yedi Adalar, Tuzla ve son olarak Kissebükü koylarını temizleyecek.

Mavi yolculuk teknelerinin en fazla konakladığı koylarda, denizin derinliklerinin atıklardan arındırılmasının hedeflendiği ve çevreyi koruma bilincinin artırılmasının amaçlandığı çalışmanın beş gün sürmesi planlanıyor.

"Cevat Şakir'in izinden Gökova'ya" deniz dibi temizliğinin, her yıl yaz sezonu sonrası düzenli yapılmasının da planlandığı bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.