Muğla

Özel Sporcular Türkiye Açık Deniz Yüzme Şampiyonası

17:11 30 Ekim 2016
Özel Sporcular Türkiye Açık Deniz Yüzme Şampiyonası

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu tarafından düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Açık Deniz Yüzme Şampiyonası, sona erdi.

Saran Holding sponsorluğunda Ölüdeniz'de yapılan şampiyonaya, 24 kulüpten 29 sporcunun yanı sıra Belçika'dan da bir sporcu katıldı. Şampiyonanın ikinci gününde sporculara ünlü isimler Tuğba Özay ile Hande Yener de destek verdi.

Tuğba Özay ve Hande Yener, özel sporcular ile bir süre şarkı söyledikten sonra birlikte fotoğraf çektirdi.

Daha sonra iş adamı Sadettin Saran özel sporcularla denize girerek bir süre yüzdü.

Yarışların ardından, dereceye giren sporcular ile katılımcılara kupa ve madalyaları verildi.


- "Ülkemizde artık engellilere daha fazla değer veriliyor"


Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Birol Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, engellilerin Türkiye'de son 14 yıldır altın çağını yaşadığını söyledi.

Özel çocukların, Cumhurbaşkanı'nın himayesinde şu anda en güzel tesislerde spor yapmanın mutluluğunu yaşarken, artık evlerinde kapanmayarak yarışlara katıldıklarını ve madalya peşinde koştuklarını anlatan Aydın, şöyle konuştu:

"Federasyonumuz 420 kulüple Türkiye'nin en büyük federasyonlarından biri. Bütün branşlarda özel çocuklarımıza spor yaptırmaktayız. 2016 yılında Türkiye'nin dört bir yanından 10 bin çocuğa ülkenin en güzel tesislerinde misafir ederek spor yaptırdık. Yani engelliler artık engellerini aşmış durumda. Ülkemizde artık engellilere daha fazla değer veriliyor."


- "Evlerinden çıkmalarına sebep olmamız lazım"


İş adamı Sadettin Saran ise özel sporculara olan desteğinin hayatının sonuna kadar devam edeceğini belirterek, "Çok uzun seneler burada beraber olacağız. Bu arkadaşlarımız için bir farkındalık yaratmamız gerekiyor. Evlerinden çıkmalarına sebep olmamız lazım. Biz de vesile olmaya çalışıyoruz. Spor olur sanat olur ne olursa olsun bu çocuklarımızı evlerinden çıkarmamız lazım. Bunların hayata küsmemesi lazım." diye konuştu.

Saran, otistik çocukların erken ilgilenildiğinde hayatta daha fazla aşama kaydettiğini ve kendilerine olan güveninin daha çabuk geldiğini ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.