Muğla

Fethiye İskelesi'nin Büyükşehir'e devrine "afişli" tepki

15:16 01 Kasım 2016
Fethiye İskelesi'nin Büyükşehir'e devrine "afişli" tepki

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, belediye bünyesindeki Fethiye İskelesi'nin, mahkeme kararıyla Muğla Büyükşehir Belediyesine devredilmesine, iskele girişine afiş astırarak tepki gösterdi.

1. Karagözler Mahallesi'ndeki yat ve mavi tur teknelerinin bağlandığı yakıt ikmali yapılan iskelenin girişine, "İşte tapumuz! Bunu da mahkemeye vererek almaya utanmadınız mı? Yazıklar olsun" yazılı afiş asıldı.

Belediye Başkanı Saatcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla Büyükşehir Belediyesinin, 1958'de dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar tarafından Fethiye Belediyesine verilen Fethiye İskelesi'ni mahkeme kararıyla aldığını söyledi.

Karara tepki gösterdikleri için iskele girişine tapuyu astıklarını anlatan Saatcı, "Bize 'Ayın üçünde teslim edeceksiniz' diye Ulaştırma Bakanlığından yazı geldi. Biz o gün devir teslim töreninde saygıdeğer Fethiyelileri yanımızda görmekten mutluluk duyacağız." dedi.

- Büyükşehir Belediyesinden açıklama

Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada ise Büyükşehir Yasası'nın getirdiklerinin bilinciyle Muğla'ya hizmet edildiği belirtilerek şu değerlendirmeye yer verildi:

"Ne yazık ki Muğla'mızda yasadan kaynaklanan sıkıntıları, yasanın getirdiklerini araştırmadan Büyükşehiri eleştiren, vatandaşlarımızı yanlış bilgilendirerek kamuoyu yaratmak isteyen, yasa gereği Büyükşehire devredilmesi gereken tesisleri, hizmetleri devretmeyerek bu süreçlerde Büyükşehir Belediyesini vatandaşla karşı karşıya getirmeye çalışan, tesislerin Büyükşehire devri halinde mağduriyet yaşanacağını iddia eden yöneticilerimiz var. Daha önce Büyükşehire devredilen mezarlıklar, yollar, limanlar, otogarlar gibi tesislerde hizmet kalitesi artırılarak vatandaş odaklı kurumsal yapı korunmakta ve Büyükşehir hizmetleri kesintisiz olarak vatandaşlarımıza ulaştırılmaktadır."

Vatandaşın oyu ile seçilen herkesin şikayet etmeden vatandaş için hizmet üretmesi, Muğla için çalışması gerektiği ifade edilen açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin "Hedefimiz1Muğla1Bir" sloganıyla bütünlük, sevgi, hoşgörü ve güler yüzle hizmet anlayışıyla Muğla'da büyük bir aileyi temsil ettiği kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.