Muğla

25 Kasım Dünya Kadına Şiddeti Önleme Günü

17:14 25 Kasım 2016
25 Kasım Dünya Kadına Şiddeti Önleme Günü

Bodrum'da polis ekipleri, yoldan geçen kadınlara, kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik yasa maddelerini içeren broşürlerden dağıtarak, karanfil hediye etti.

Bodrum Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen ve Bodrum Belediye Meydanı ile İskele Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, caddede yürüyen kadınları durduran ekipler, üzerinde "Erkek Şiddetini Önlemede 6284 Sayılı Kanun" yazılı broşürlerden dağıtıp, karanfil verdi.

Polisleri çiçeklerle karşısında bulan bazı kadınlar, kısa süreli şaşkınlık yaşarken, bazı vatandaşlar da etkinlikten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bodrum Emniyet Müdürlüğünde görevli Başpolis Ahmet Uçar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 6284 sayılı kanunu tanıtmak ve insanları bilinçlendirmek için broşür dağıttıklarını ifade ederek, "Çevremizde bu tarz şiddete uğrayan insanlar var deniyor. İnsanlar ne yapacağını bilemiyor. Bu kanunu dağıttığımız kitapçık iyi bir şekilde anlatıyor. Kadınlar nerelere başvurabileceklerini öğreniyorlar. Çok yararlı bir faaliyet olduğunu düşünüyorum." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.