Muğla

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi davası

13:09 23 Şubat 2017
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi davası

15 Temmuz Derneği üyeleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 3'ü firari 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davaya müdahil olmak için başvuruda bulundu.

Dernek başkanı Tarık Şebik, başvuru sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, darbe girişiminden sonra kurulan derneğin gazi, gazi yakınları ve şehit yakınlarıyla kardeşlik hukuku kurma, onlarla bir arkadaşlık geliştirmeyi amaçladığını söyledi.

Hain darbe girişimini ülkedeki genç nesil başta olmak üzere Orta Doğu, Avrupa, Amerika'da anlattıklarını ifade eden Şebik, "Dernek olarak darbe girişiminden sonra ülkemizin neresinde darbe girişimiyle alakalı bir dava söz konusu olursa, açılırsa hepsine müdahil olacağız, takipçisi olacağız. Muğla'ya bu davaya müdahil olmak için geldik." dedi.

Davanın görülüyor olmasından son derece mutlu olduklarını belirten Şebik, şöyle devam etti:

"Bu öyle bir örgüt ki yalan, riya, sahtekarlık üzerine kurulmuş ve bunu maharet derecesinde iyi yapan bir örgüt. Yalanı gayet rahat söyleyen bir yapı. Bulunduğu kurumda bir üst makama çıkmak için riyayı çok iyi yapan, kendisini başka bir havada, kılık içerisinde gösterebilen bir örgüt. Bunu milletimiz de çok iyi biliyor. Bu durum hakimlerimizin işini de kolaylaştırıcı bir nitelik taşıyacaktır diye düşünüyorum."

FETÖ davalarında çok dikkatli olunması gerektiğini dile getiren Şebik, şunları kaydetti:

"FETÖ Allah'a değil, FETÖ'ye tapanların içinde yer aldığı bir yapı. Bu yapıdan her şey beklenir. Burada mağdur olan milletimiz, vatanımız. Mağdur olan 249 şehidimiz, 2 bin 500'e yakın gazimiz. Burada mağdur olan biziz. Bu davaların sulandırılmasına müsaade etmeyeceğiz. Mağduriyet noktasında kendilerine başka bir mağduriyet oluşturmak isteyenlere izin vermeyeceğiz. Bunun takipçisi olacağız."

15 Temmuz darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ayağından yaralanan gazi İlhami Çil ise FETÖ'cülerin emrini dinlediklerini söyleyen askerler tarafından vurularak gazi olduğunu belirtti.

Davaya müdahil olmak için Muğla'ya geldiğini ifade eden Çil, "40 yılı aşkındır bu ülkenin sevdasıyla hizmet aşkıyla çalışan, her girdiği seçimde oyunu tekrar tekrar artırarak en sonunda halkın oyuyla Cumhurbaşkanı seçilmiş, Cumhurbaşkanımıza destek olmak için 15 Temmuz Derneği üyeleri olarak davaya müdahil olmak için buraya geldik." diye konuştu.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.