Muğla

Halk oylamasına doğru

09:20 04 Mart 2017
Halk oylamasına doğru

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Fethiye'de düzenlenen "Son Kale Türkiye" konulu konferansa katıldı.

Ensar Vakfı tarafından Şehit Sümer Deniz Kız İmam Hatip Lisesi konferans salonunda yapılan konferansta konuşan Öztürk, 15 Temmuz'un ülkede çok hassas bir dönüm noktası olduğunu, 16 Nisan'ın ise telafisi olmayan bir gün olacağını söyledi.

Anayasa değişikliğinin neden yapıldığını kapı kapı dolaşarak millete anlatma yükümlülükleri olduğunu vurgulayan Öztürk, şöyle konuştu:

"Biz bu 18 maddeyi anlatarak milletin önüne koyduğumuz sürece milletin 'evet' noktasında en ufak bir tereddütü olmadığını gördük. Bu milletin geleceğini aydınlığa çevirme hasretimiz var. Bu zamana kadar bu millet üzerinde uygulanan baskıların 16 Nisan'da gerçek manada kalkacağına tam manasıyla inancımız var. O yüzden sahalarda milletimizle beraberiz ve çalışıyoruz."

Yeni sisteme yapılan en temel eleştirinin "sistemin padişahlık getirdiği" olduğunu ifade eden Öztürk, "Karşımızdaki 'hayır' bloğunun kullandığı temel argüman bu. Sistemle 'Artık padişahlık gelecek ve milletin egemenliği cereyan etmeyecek' diyorlar. Aslında bu anayasa değişikliğine bakıldığı zaman millet egemenliğinin en öne konulduğu bir çalışma. Siz hiç sandıktan diktatör çıktığını gördünüz mü?" diye konuştu.

Milletin seçtiğine diktatör denemeyeceğini söyleyen Öztürk, "Tam tersine, bir babayiğit yüzde 52 oyla sandıktan çıkıyorsa ancak ona 'milletin evladı' denir." dedi.

Öztürk, Recep Tayyip Erdoğan'ın diktatör değil, bu milletin yüzde 52 oyuyla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olduğunu vurguladı.

Parlamenter sistemde de yeni sistemde de sandık olduğunu anlatan Öztürk, AK Parti'nin 15 yıldır ülkeyi yönettiğini, Erdoğan'ın da bu sürede Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak görev yaptığını hatırlattı.

AK Partili kadroların ne yaptığının belli olduğunu söyleyen Öztürk, Erdoğan'ın yetki alınca farklı işler yapacakmış gibi bir algı oluşturulduğunu ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.