Muğla

Yanan 46 hektarlık alana 46 bin fidan

17:26 07 Mart 2017
Yanan 46 hektarlık alana 46 bin fidan

Muğla'nın Marmaris ilçesinde geçen yıl çıkan yangında zarar gören 46 hektarlık alana dikilecek 46 bin fidanın ilk bölümü, toprakla buluşturuldu.

Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde geçen yıl 9 Mart'ta çıkan yangında zarar gören 46 dönümlük alanın Marmaris Orman İşletme Müdürlüğünce yeniden düzenlenmesinin ardından, fidan dikim töreni yapıldı. Toplam 46 bin fidanın toprakla buluşturulacağı alana, ilk etapta 500 kızılçam fidanı dikildi.

Ormanlık alana, 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi sırasında çıkan çatışmada şehit olan polis memurları Nedip Cengiz Eker ve Mehmet Çetin'in isimleri verildi. İsim tabelasının üzerindeki beyaz örtü, dualarla açıldı.

Kaymakam Celalettin Yüksel, törende yaptığı konuşmada, tabiatı koruyan ve seven bir nesil yetiştiğini vurguladı.

Darbe girişimi gecesi Eker ve Çetin'in şehit düştüğünü belirten Yüksel, "Onlar birlik beraberliğimiz ve vatan için şehit oldu. Bu bize bırakılmış bir mirastır. Sevgili şehitlerimiz, rahat uyuyunuz. Sizlerin ismi ve yaptıklarınız hiçbir zaman unutulmayacak. Sadece göz önünde olan yerlere değil en ücra köşede dahi isimleriniz yaşayacak. Marmaris'in en uç noktalarından birinde şehitlerimizin adı ve ruhu yaşatılacak." dedi.

Marmaris Orman İşletme Müdürü Hasan Hakan Zeybek de geçen yıl bir arıcının dikkatsizliği sonucu çıkan yangında 46 hektarlık alanın yandığını söyledi.

Yangını 24 teknik eleman, 8 memur, 150 yangın işçisi, 70 vatandaş ve 10 jandarmanın desteğiyle söndürdüklerini anlatan Zeybek, çalışmalarda 30 arazöz, 6 ilk müdahale, 12 su ikmal aracının kullanıldığını kaydetti.

Şehitlerin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceklerini ifade eden Zeybek, "Eker ve Çetin, Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü sizleri unutmayacak. Bu orman var olduğu sürece sizlerin de ismi burada yaşayacak." diye konuştu.

Fidan dikiminden sonra Hisarönü Mahallesi sakinleri, öğrencilere ve orman işçilerine gözleme ikram etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.