Muğla

Güney Ege Yapı Dekorasyon ve Peyzaj Fuarı

16:30 09 Mart 2017
Güney Ege Yapı Dekorasyon ve Peyzaj Fuarı

Muğla'nın Milas ilçesinde Güney Ege Yapı Dekorasyon ve Peyzaj Fuarı törenle açıldı.

TARİŞ pamuk depolarında düzenlenen Güney Ege Yapı Dekorasyon ve Peyzaj Fuarı kapılarını törenle açtı.

Açılışta konuşan Milas Kaymakamı Eren Arslan, fuarın önümüzdeki yıllarda kurumsallaşmış bir görünüme kavuşacağına inandığını belirterek, "Milas fuarlar kenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Çok kısa bir süre önce artık kurumsallaşmış ve kendisini ispat etmiş binlerce ziyaretçi, katılımcıyla büyük bir başarıyla gerçekleştirilen tarım fuarını geride bıraktık. İlki olması dolayısıyla belki biraz sönük geçse de ilerleyen yıllarda kurumsallaşmış olmasını temenni ediyorum. Bu bir başlangıçtır." dedi.

Milas Belediye Başkanvekili Ahmet Kılbey, Türk inşaat sektörünün dünyayla rekabet edebilir bir seviyeye ulaştığına değindi. Fuarların, üreticiyle satıcı firmalar arasında bir buluşma rekabet ortamı da sağladığından söz eden Kılbey, şöyle konuştu:

"Bu yapı fuarları tüm Türkiye'de büyük önem kazandı. İnşaat sektörü turizm, konut yönünden büyük gelişmeler katetti. Bu gelişmeler sonucunda ülkenin dışına imalatçı firmalar, inşaat yapmak için gitmekte ve bu başarılı çalışmalar sonucunda ekonomiye çok büyük katkıları bulunmakta. Ülkemizde inşaat sektörünün dünyayla rekabet edebilecek önemli bir güce sahip olduğunu görmekteyiz. Bu durum bizlere gurur vermektedir. Bu fuarlar inşaat malzemesi üreten ve inşaat yapan firmalarla çok ciddi bir rekabet yaratmaktadır. Bu da ürün deseni ve kalitesini artırdığı gibi çok ciddi bir ekonomik gelişme sağlamaktadır."

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer, Milas'ın fuarlar şehri olarak anılmasını istediklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi. 40 firmanın katıldığı fuar, 12 Mart'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.