Muğla

Ömrünü mesleğine adadı

17:08 13 Mart 2017
Ömrünü mesleğine adadı

Muğla'nın Milas ilçesindeki özel bir hastanede çalışan iç hastalıkları uzmanı Dr. Mehmet Ünal Toksöz, meslek aşkını ilerleyen yaşına rağmen sürdürüyor.

1960 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra Muğla'nın Yatağan ilçesinde mesleğe başlayan Toksöz, 80 yaşında olmasına rağmen hasta bakmaya devam ediyor.

Mezun olduktan sonra Muğla'nın Yatağan ilçesinde belediye başkanlığı, kaymakam vekilliği gibi çeşitli görevlerde de bulunan Toksöz, geçici süre ara verdiği tıp doktorluğunu Milas ilçesinde 57 yıldan bu yana sürdürüyor.

Toksöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işini severek yaptığını ve bırakmak istemediğini belirterek, "Benim en büyük arzum çalışarak ölmek. Hayat, mücadeledir. Gözüm görüyor, kulağım duyuyor, beynim çalışıyor, ayaklarım beni taşıyor. Ben bugün halen çalışıyorum. Zannederler ki para pul için çalışıyor. Ben sağlık ve sıhhatim için çalışıyorum." diye konuştu.

İnsanları sevdiği için doktor olduğunu ve kendisini geliştirmek amacıyla dünyanın çeşitli ülkelerindeki kongreleri takip etmeye gayret ettiğini dile getiren Toksöz, "İnsanları sevdiğim için doktorluk yapıyorum. Tıpta gelişmeleri sürekli olarak takip etmek durumundasınız, ben de takip ettim. Son 10 yılda 25 ülkede tıp kongrelerine katıldım. Mesleğimle ilgili sertifika, diploma ve tezler bir odayı dolduracak kadar fazla. Bir gün onları sergilemeyi düşünüyorum." diye konuştu.

Öğrencilik döneminden bu yana tüm Tıp Bayramlarına katıldığını da belirten Toksöz, tüm meslektaşlarının bayramını kutladı.

İzan Özel Sağlık Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor İbrahim Özman ise, Mehmet Ünal Toksöz'ün aynı zamanda kendilerinin de bilgilerinden yararlanmak için danıştıkları bir hekim olduğunu dile getirdi.

Hastanenin kuruluşundan bu yana Toksöz'ün çalıştığını belirten Özman, "Kendisi çok özel bir hekim. Hepimizin zaman zaman hastalarımızı danıştığımız bir hekimimiz. Aynı zamanda engin hayat tecrübesiyle bizlere yol gösteren, hata yapmamızı engelleyen bir büyüğümüz. Kendisini çok seviyoruz. Burada olmasından çok mutluyuz. İnşallah uzun yıllar birlikte çalışırız." diye konuştu.

Özman, Toksöz'ün yeni mezun bir hekim gibi hastane polikliniği, yataklı tedavi hizmetleri, icap nöbetleri tuttuğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.