Muğla

Bodrum tanıtım tırı Anadolu turuna çıkacak

14:17 16 Mart 2017
Bodrum tanıtım tırı Anadolu turuna çıkacak

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, iç turizmin canlandırılması çalışmaları kapsamında hazırlanan ilçenin tanıtım tırı, turizm sezonunda 28 ili ziyaret edecek.

Bodrum Belediye Başkanlığının, kaymakamlık himayesinde, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle hazırladığı Bodrum tanıtım tırı, turizm sezonunda 28 ili ziyaret ederek yaklaşık 7 bin kilometre yol katedecek.

Bodrum'un simgeleri tarihi ve turistik yapıların görselleriyle kaplanan tırı ziyaret edenler, ilçeyi üç boyutlu da görebilecek. Tırda ziyaretçilere Bodrum mandalinasından elde edilen gazoz, kolonya ve lokum ikram edilecek.

Bodrum Belediye Meydanı'nda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yerli turizme yönelik çalışma başlattıklarını söyledi.

Anadolu halkının bu sene de Bodrum'a ilgi göstereceğine inandığını dile getiren Kocadon, "Onlar bizim zor günlerimizde hep yanımızda oldular. Bu sefer Anadolu halkının ayağına Bodrum'u götürelim dedik." dedi.

Dış pazarda Çin ve Hindistan'a yönelik çalışmalar yürüttüklerini anlatan Başkan Kocadon, yurt içinde çeşitli iller ve farklı ülkelerden Bodrum'a THY'nin direkt uçuş yapmasını istedi.

Bodrum tanıtım tırı konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile henüz görüşmediklerini belirten Kocadon, "İlk önce biz kendi mücadelemizi yapalım. Ben her zaman söylüyorum. Bizler bir adım atalım ki hükümetimiz, devletimiz bize beş adım atsın. Biz ilk adımımızı attık. Bundan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yardımlarını bekliyoruz." diye konuştu.

Sürücüsü ile 5 personelin görev yapacağı tırın gelecek hafta yola çıkması planlanıyor.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.