Muğla

Muğla Valisi Çiçek, şehit yakınları ve gazilerle buluştu

21:56 17 Mart 2017
Muğla Valisi Çiçek, şehit yakınları ve gazilerle buluştu

Muğla Valisi Amir Çiçek, Fethiye ilçesinde şehit yakınları ve gaziler ile bir araya geldi.

Muğla Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İl Müftülğü tarafından hazırlanan "Şehidim, gazim üzülme emanetin bizimle" projesi kapsamında Beşkadı Kur'an Kursu'nda program düzenlendi.

Şehit yakınları ve gazilerin bulunduğu masaları tek tek gezen Vali Çiçek, bir süre sohbet etti.

Çiçek, Fethiye ve Seydikemer ilçelerindeki şehit yakınları ve gaziler, polis ve askerlerle yemek yedi.

Programda konuşma yapan Vali Çiçek, şehitliğin en yüce mertebe olduğunu, kendilerinin de şehitlerin emanetlerine sahip çıkacaklarını söyledi.

Türkiye'nin, arkasında eşini, çocuğunu düşünmeden canını veren şehitler sayesinde kurulduğunu ifade eden Çiçek, "Kurulmasıyla bu devletin muhafazası bitmedi. Daha sonra da terör olayları çıktı. Bizi sağcı, solcu, mezhepçi, faşist, komünist diye birbirimize düşürerek darbelerin olmasını sağladılar. En son da 15 Temmuz 2016'da da kendi silahımızla, mermimizle, kendi insanımızla kendi insanımızı vurmaya çalıştılar." ifadelerini kullandı.

Ülkenin korunmasında dualar olduğunu vurgulayan Çiçek, Türk milletinin şehidine sahip çıktığını, Türkiye Cumhuriyeti'nin asla yıkılmayacağını kaydetti.

Türkiye'nin her karış toprağı kan akıtılarak alındığını belirten Çiçek, şöyle konuştu:

"Her karışında şehit, gazi kanı vardır. Bu nedenle 15 Temmuz’da şehitlerimiz oldu, hala da oluyor. Bütün bölücü terör örgütleri, bizi kıskanan düşman ülkelerle bir olmaya çalıştılar ve Türkiye'yi yok etmeye çalıştılar. Biz Türkiye'de rahat yaşayabiliyorsak bu, şehit ve gazilerimizin sayesindedir. Şehit yakınları oğlunu, eşini, evladını bu vatan için verdi. Bu nedenle biz ilimizdeki her şehit için Kur'an-ı Kerim okutup hatim indiriyoruz."

Vali Çiçek, "Şehidim, gazim üzülme emanetin bizimle" projesi kapsamında Muğla'nın 13 ilçesinde şehit yakınları, gaziler, asker ve polisleri bir araya getireceklerini belirtti.

Şehitlerin ve gazilerin emanetlerinin sadece geride bıraktıkları olmadığını belirten Çiçek, şunları kaydetti:

"Onların bize bıraktığı emanetlerden biri de vatanın bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığımız. Türk bayrağımızın devamlı göklerde dalgalanması. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilelebet yaşaması için gerekirse şehit olmamızdır. Bu emanetleri Türk milleti olarak koruyoruz, korumaya da devam edeceğiz. Şehit yakınlarının içi rahat olsun. Vatanımız bölünmediği, bayrağımız dalgalandığı, ezanlar minarede susmadığı sürece içinizde hiç üzüntü olmasın."

Konuşmanın ardından şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak da dua etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.