Muğla

Bodrum'da develer spor için güreşti

17:28 19 Mart 2017
Bodrum'da develer spor için güreşti

Muğla'nın Bodrum ilçesinde develer, başkanlığını oyucu Nejat işler'in yaptığı Gümüşlük Gençlikspor yararına güreşti.

Türkiye'nin farklı bölgelerinden 130 devenin yer aldığı güreşler, Gümüşlük Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Gümüşlük eski spor sahasında 40 yıl sonra yeniden yapıldığı belirtilen güreşleri, yaklaşık 5 bin kişi izledi.

Sahiplerinin eşliğinde güreş alanına getirilen develer, rakipleriyle kıyasıya güreşti. Bazı develer ise güreşmekten kaçındı.

Yaklaşık 5 saat süren güreşleri Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Gümüşlük Gençlikspor Başkanı oyuncu Nejat İşler'in de aralarında olduğu çok sayıda kişi izledi.

Nejat İşler, Gümüşlük Gençlikspor için güreşen, rakiplerine üstünlük sağlayan ya da berabere kalan develerin sahiplerine kupa verdi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, AA muhabirine, Gümüşlük'te 40 yıl aradan sonra yeniden deve güreşi festivali düzenlendiğini söyledi.

Güreşlerin Gümüşlük Gençlikspor yararına yapıldığını belirten Kocadon, "Bu güreşleri Bodrum'un her bölgesinde yapmaya çalışıyoruz. Bodrum kendi içinde örf ve adetleriyle yaşayan bir yerdir. Geleneklerimize sahip çıkıyoruz." diye konuştu.

Kocadon, etkinliğe katılan Nejat İşler ve coşkulu kalabalığa da teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.