Muğla

"Bodrum Tanıtım Tırı" Anadolu turuna çıktı

14:18 20 Mart 2017
"Bodrum Tanıtım Tırı" Anadolu turuna çıktı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, iç turizmin canlandırılması çalışmaları kapsamında hazırlanan tanıtım tırı, Anadolu turuna başladı.

Bodrum Kaymakamlığı himayesinde, Bodrum Belediye Başkanlığı ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle hazırlanan Bodrum Tanıtım Tırı, turizm sezonundaki turu için ilçeden yola çıktı. Sürücüsü dahil 5 personelin görev yapacağı tır, Konacık Mahallesi'nden Kaymakam Bekir Yılmaz, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve projeye destek veren sivil toplum kuruluşu temsilcilerince uğurlandı.

Tır, 29 ili ziyaret edecek ve yaklaşık 7 bin kilometre yol katedecek.

Bodrum'un simgeleri tarihi ve turistik yapıların görselleriyle kaplanan tırın ilk durağı Aydın olacak. Tırı ziyaret edenler, ilçeyi üç boyutlu da görebilecek. Ziyaretçilere Bodrum mandalinasından elde edilen gazoz, kolonya ve lokum ikram edilecek, tanıtım broşürleri verilecek.

Kaymakam Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, turizmde çeşitli sıkıntılar olduğunu ve bir şeyler yapmaları gerektiğini belirterek "İç turizme yönelik böyle bir tanıtım faaliyetini duyduğumda çok memnun olmuştum. İnşallah faydalı ve bereketli olur. Emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi.

Tırın Anadolu halkına davetiye olarak gittiğini ifade eden Belediye Başkanı Kocadon ise bu sezon yine Anadolu halkını Bodrum'a beklediklerini söyledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.