Muğla

İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Cohen turizmcilerle buluştu

16:57 21 Mart 2017
İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Cohen turizmcilerle buluştu

İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen, "İsrail'den acenteler ve hava yolu şirketlerinden aldığımız verilere göre, Tel Aviv'den Dalaman'a direkt seferlerin konulması talebi var. Haftanın her günü bu uçuşlar olacak. Bu turist akışına hazırlık yapmak hepimizin görevi." dedi.

Cohen, Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı İçmeler Mahallesi'ndeki bir otelde düzenlenen toplantıda, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, otel ve acente temsilcileriyle bir araya geldi.

Cohen, toplantının basına açık bölümünde yaptığı konuşmada, iki ülkenin yakın ilişkilerini daha da iyi seviyelere getirmek amacıyla ziyaretler yaptığını belirtti. Cohen, "İlk günden itibaren yerel yönetimlerin yaklaşımı memnuniyet verici. Biz de açık yüreklilikle her şeyi paylaşıyoruz kendileriyle. İki ülkenin siyasi ilişkilerine bakmaksızın, halklar arasında yakınlaşmayı sağlamak hepimizin amacı." dedi.

İsrailli turistlerin Marmaris ve Bodrum'da tatil yapmak için adeta "fırsat kolladığını" dile getiren Cohen, şöyle devam etti:

"İsrailli turistlerin geleceği bölgede altyapıyı, tesisleri görmek için buradayım. 2016'da Türkiye'ye 260 bin İsrailli turist geldi. Bunun 150 bini Antalya'yı, 16 bini Muğla'yı ziyaret etti. Başkonsolosluk olarak önemli diplomatik görevlerimizden birisi, bu sayıyı Türkiye genelinde 400 bin rakamlarına yükseltmek. İsrail'den acenteler ve hava yolu şirketlerinden aldığımız verilere göre, Tel Aviv'den Dalaman'a direkt seferlerin konulması talebi var. Haftanın her günü bu uçuşlar olacak. Bu turist akışına hazırlık yapmak hepimizin görevi."

- "Kruvaziyer sayısını artırmak istiyoruz"

Kruvaziyer turizmini de geliştirmek istediklerini söyleyen Cohen, "İki ülke arasında kruvaziyer sayısını artırmak için de çalışma yapmak istiyoruz. Bu da gündemimizde. Güvenlik birimlerimiz 'kruvaziyerler güney bölgelere nasıl gelebilir' bunun araştırması ve çalışmasını yapıyorlar." diye konuştu.

Cohen, turizm dışında kalan alanlarda da ticari iş birlikleri yapmak istediklerini ifade etti. Yetkililerle görüşmelerinin çok faydalı geçtiğine işaret eden Cohen, "Özellikle tarım ve yeni enerji kaynakları üzerinde duruyoruz. Bu iki alanda İsrail'in çok bilgi birikimi ve tecrübesi var." dedi.

Turizmcileri ve iş adamlarını eylülde düzenlenecek Su ve Su Teknolojileri Fuarı'na davet eden Cohen, bu fuarın suyun kontrol ve yönetimi için önemli olduğunu vurguladı. Cohen, Muğla ile akademik alanda da ilişkilerin geliştirilebileceğinin altını çizdi.

- "İkili ilişkiler daha iyi noktalara gelecek"

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar da Başkonsolos Cohen'in ziyaretinin önemli olduğunu dile getirdi. Acar, "Cohen Marmaris'e güzel temenni ve dileklerle geldi. Ticari ve siyasi gelişim amaçlı ilçemize geldiklerini ilettiler. Bu iyi niyet ziyaretinin bölgemize katkı sağlayacağı, ikili ilişkilerin daha iyi noktalara getirileceği kanaatindeyim." dedi.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu da bu yıl 100 bin İsrailli turisti misafir edeceklerini ve en iyi şekilde ağırlayacaklarını söyledi.

Cohen daha sonra Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel ve Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'ı makamlarında ziyaret etti. Cohen, ilçedeki bazı hastaneleri de ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.