Muğla

"21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası"

17:42 21 Mart 2017
"21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası"

Milas ve Bodrum ilçesinde, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında 9 bin fidan dağıtıldı.

Milas Orman İşletme Müdürlüğü ve Bodrum Orman İşletme Şefliğinin düzenlediği etkinliklerde, vatandaşlara dağıtılan incir, ceviz, dut, harnup, hünnap, biberiye, fıstık çamı ve servi fidanları kısa sürede tükendi.

Milas ilçesinde, 4 bin fidanın dağıtıldığı Atapark'ta düzenlenen törende konuşan Milas Kaymakamı Eren Arslan, 21 Mart'ın aynı zamanda baharın başlangıcı anlamına geldiğini belirtti.

Kaymakam Arslan, "21 Mart Dünya Ormancılık Günü aslında baharın uyanışıdır. Bugün ayrıca Nevruz Bayramı, baharın müjdecisi, kardeşliğin ve barışın timsali. Gördüğümüz gibi doğa uyanıyor. Vatandaşlarımıza dağıtılan bu fidanlarla çevremiz daha da güzelleşecek." dedi.

- Bodrum'da 5 bin fidan dağıtıldı

Bodrum Belediye Meydanı'na kamyonetle getirilen 5 bin fidan vatandaşlara dağıtıldı.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz da etkinliğe katılarak vatandaşlara fidan verdi.

Bodrum Orman İşletme Şefi Mutlu Mercan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında ağaç sevgisini aşılamak için fidan dağıttıklarını söyledi. Mercan, gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Bahçesine dikmek için harnup fidanı aldığını belirten Emel Canseven, "Ormanlarımızı, yeşili koruyalım. Doğa bizim için çok değerli, kirletmeyelim. Orman Genel Müdürlüğüne böyle bir etkinlik için teşekkür ederim." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.