Muğla

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya Muğla'da

20:17 23 Mart 2017
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya Muğla'da

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Eski Türkiye'de 45 engelliye bir bakım elemanı düşüyordu. Bugün ise 6 engelliye bir bakım elemanı düşüyor. Engelli kardeşlerimize yönelik hizmetlerde hem fiziki imkanlarımızı iyileştirdik hem de bakım hizmetlerinde uzman personel dönemini başlattık." dedi.

Kaya, Muğla'nın Fethiye ilçesinde yapımı tamamlanan Engelsiz Yaşam Merkezi'nin açılışına katıldı.

Bakan Kaya, burada yaptığı konuşmada, engellilerin yaşam kalitesini artırmak ve engelleri birlikte aşmak için çok büyük gayretle çalışmalar sürdürdüklerini söyledi.

Engelsiz yaşam merkezleriyle sosyal devlet olma sorumluluğunu yerine getirmenin gururu içinde olduklarını ifade eden Kaya, şöyle konuştu:

"Merkezlerde engelli kardeşlerimiz için en iyi şartlarda bakım ve rehabilitasyon merkezi sunuyor, onların becerilerini geliştirmelerini sağlıyoruz. Bu hizmetler gelişen, büyüyen Türkiye'nin hizmetleri. Bugün ülke genelinde 31 engelsiz yaşam merkeziyle engelli kardeşlerimize hizmet veriyoruz. Açılışını gerçekleştirdiğimiz 48 kapasiteli bu merkez ile sayımız 32'ye yükseliyor. İnşaatı tamamlanan ve yapımı devam eden 13 engelsiz yaşam merkezinin daha hizmete girmesiyle sayımız 45 olacak."

Kaya, engellilerin ihtiyaç durumlarına göre yaşam merkezlerini tüm illerde yaygın hale getirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Her engelliye engel durumuna göre bakım modeli geliştirdiklerini anlatan Kaya, "Eski Türkiye'de 45 engelliye bir bakım elemanı düşüyordu. Bugün 6 engelliye bir bakım elemanı düşüyor. Engelli kardeşlerimize yönelik hizmetlerde hem fiziki imkanlarımızı iyileştirdik hem de bakım hizmetlerinde uzman personel dönemini başlattık. Engellilerimiz için evde bakım hizmetlerini yaygınlaştırdık." diye konuştu.

- "Asıl engel insanların kafalarında ördükleri duvarlar"

Kaya, engellilere hizmetin, fedakarlık, özveri, gönüllülük ve sevgi istediğini, sevgi olmadan insana hizmetin mümkün olmadığını söyledi.

Türkiye'deki bütün engellilerin ailelerinin her zaman yanında olmaya devam edeceklerini, maddi manevi tüm imkanların onlar için seferber edildiğini vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:

"Bugün 482 bin vatandaşa evde bakım desteği veriyoruz. Artık devletle millet el ele. Engellilerin önündeki her engeli kaldırmak için sizlerle el ele çalışıyoruz. Bu mücadelede ailelerimizi yalnız bırakmadık. Bundan sonra da bırakmayacağız. Hizmeti engelli kardeşlerimizin ayağına getiriyoruz. Allah'ın izniyle biz engelli kardeşlerimizin engelini ortadan kaldırmakta kararlıyız. Bunu da sizlerle birlikte yapacağız. Sizinle aşamayacağımız hiçbir engel yok. Engellilik bir kusur değil. Asıl engel insanların kafalarında ördükleri duvarlar. Biz aşılması engelsiz görünen bu duvarları da tek tek yıkmakta kararlıyız."

Daha sonra Engelsiz Yaşam Merkezi'nin açılış kurdelesini kesen Kaya, protokol üyeleriyle merkezi gezdi.

Bakan Kaya, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde düzenlenen "Gençlerle Türkiye ve Dünya Gündemi" konulu konferansa katılmak üzere Menteşe ilçesine hareket etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.