Muğla

15 Temmuz şehitleri için 5 bin fidan diktiler

20:50 24 Mart 2017
15 Temmuz şehitleri için 5 bin fidan diktiler

Fethiye ilçesinde, 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı oluşturuldu.

Eldirek Mahallesi Değirmenbaşı mevkisinde, Fethiye Orman İşletme Müdürlüğünce 50 dekar alanda oluşturulan 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı'na fidan dikimi yapıldı.

Dünya Ormancılık Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, çeşitli okullarda öğrenim gören öğrenciler ve denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülerin de arasında bulunduğu çok sayıda kişi, 5 bin çam fidanını toprakla buluşturdu.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, gazetecilere yaptığı açıklamada, ormana verilen ismin çok anlamlı olduğunu söyledi.

15 Temmuz'da Türkiye Cumhuriyeti'ne, Türk milletine kurulan tuzağın tarihte eşinin ve benzerinin görülmediğini ifade eden Kaymakam Çalık, "Bu girişimi milletimiz, şehitleri ve gazileriyle önledi. Türk milletinin ebediyen yaşayacağını Türk düşmanlarına bir kez daha gösterdi. Biz bu toprakları şehit kanlarıyla vatan yaptık. Ebediyen de bizim olacak. Bu toprakların tapusu Türk milletinindir." dedi.

Çalık, yaşamın doğal bir döngüden ibaret olduğunu, bu nedenle insanlığın bitkileri, hayvanları ve tüm canlıları korumak zorunda olduğunu ifade etti.

Yaşam döngüsünün halkalarından biri kırıldığında insan hayatının olumsuz etkileneceğini vurgulayan Çalık, şöyle konuştu:

"Ağaçlar da insanın yaşaması için gerekli olan oksijeni sağlıyor. Bin yıl sonra oksijen tükendiğinde buna ihtiyacı olan sizin torununuz olabilir. Bu yüzden Allah'ın yarattığı dengeyi bozmadan geleceğe taşımak hepimizin vazifesi. Dolayısıyla bu ağaçlar da bizlere ve gelecek nesillerimize büyük fayda sağlayacak." diye konuştu.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, ağaç dikmenin Türk milleti için kutsal bir anlamı olduğunu anlattı.

Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu da, 50 dekar alanda 5 bin fidanın toprakla buluştuğunu, ormanın şehitlerin anısına hatıra olarak kalmasını istediklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.