Muğla

Zeytinyağı oskarları Muğla'da açıklanıyor

15:53 25 Mart 2017
Zeytinyağı oskarları Muğla'da açıklanıyor

Zeytindostu Derneği'nin düzenlediği 10. natürel sızma zeytinyağı yarışması ile fotoğraf, slogan ve zeytin edebiyatı alanındaki yarışmaların değerlendirme süreci tamamlandı. Sonuçların duyurulacağı ödül töreni, 1 Nisan’da Muğla’da Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Tatlı, yarışmada değerlendirme sürecinin titiz bir çalışmanın ardından tamamlandığını söyledi.

Yarışmaya katılan zeytinyağı numunelerinin kimyasal analizlerinin Aydın Ticaret Borsasında, duyusal analizlerinin ise Bornova Zeytincilik Araştırma İstasyonunda yapıldığını belirten Tatlı, her iki değerlendirme etabını geçen numunelerin 1 Nisan Cumartesi günü Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezinde düzenlenecek geleneksel zeytin dostu yemeğinin ardından açıklanacağını kaydetti.

Tatlı, törende, Zeytindostu Derneği'nin eş zamanlı olarak düzenlediği 4.Fotoğraf Yarışması, 4. Slogan Yarışması ile 2. Kültürümüzde Zeytin Edebiyatı yarışmalarının sergisinin açılacağını dile getirdi.

Zeytindostu Derneği'nin ülkemizde zeytinyağı bilincinin ve kalite anlayışının oturmasına önemli katkıları olan zeytinyağı kalite yarışmalarında 10. yıla ulaşılmasından kıvanç duyduklarını anlatan Tatlı, şunları söyledi:

"Kalite yarışmamız ülkemizde kaliteyi özendiren ve bir amaç haline getiren marka haline gelmiştir. Derneğimizin misyonunu gerçekleştirmek adına sergilediği başarının en somut örneğidir. 10 yıl boyunca kalite sınavını geçen zeytinyağlarının sayıca ve üretildikleri coğrafi bölümler bakımından çeşitlilik yönünden artması ülkemiz zeytinyağı sektörü açısından olumlu işaretlerdir. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz ödül törenimize tüm zeytin dostları davetlidir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.