Muğla

Hem tatil yaptı hem ameliyat oldu

12:11 27 Mart 2017
Hem tatil yaptı hem ameliyat oldu

SABRİ KESEN - İranlı 32 yaşındaki Vahid Mohebi, ülkesinde yapılmayan üroloji ameliyatı için Muğla'nın Marmaris ilçesini tercih etti.

Üroloji ile ilgili sağlık sorunu yaşayan Mohebi, bu ameliyat olmak için internet üzerinden araştırma yaptı. İstanbul ve Muğla'nın ilçelerindeki hastaneleri inceledikten sonra Marmaris Devlet Hastanesi'nde karar kılan Mohebi, bir haftalık Marmaris tatili satın alarak eşi ve kayınbiraderi ile Marmaris'e geldi. Mohebi, Marmaris Devlet Hastanesi Uluslararası Hasta Birimi (UHB) desteğiyle ameliyatını olarak aynı gün taburcu oldu

Mohebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye gelmeden önce ameliyat ve sağlık kuruluşları hakkında internette uzun süre araştırma yaptığını anlattı.

Daha sonra Marmaris'e bir haftalık tatil satın alarak geldiğini belirten Mohebi, tatilinin 6. gününde Marmaris Devlet Hastanesinde ameliyatını olduğunu ve yarın da ülkesine döneceğini söyledi.

Ameliyat yapan Üroloji Uzmanı Op, Dr. Selim Paşa nın Farsça bilmesinden dolayı kendisinin çok sağlıklı bilgilendirildiğini, bunun da rahatlamasına vesile olduğunu dile getiren Mohebi, "Daha önce tatil için İstanbul ve Kuşadası'na gelmiştik. Bu seferde sağlığıma kavuşmak için Marmaris'i tercih ettim. Bu ameliyatı ülkemizde yapmamız mümkün değildi. Hem tatil yapalım hem de ameliyat olalım istedik. Hastane yetkilileri ilk andan itibaren tüm talep ve ihtiyaçlarımızı karşıladı." dedi.

Mohebi'nin eşi Azadeh Fadavi Sameti de Marmaris Devlet Hastanesini tercih ettikleri için mutlu olduklarını ve özellikle iletişimde çok güzel hizmet aldıklarını kaydetti.


- Avrupa ve Orta Doğu ülkelerinden geliyorlar


Ameliyatı gerçekleştiren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Selim Paşa ise ameliyat için İngiltere, Almanya, Irak, İran ve Suudi Arabistan'dan hastalar geldiğini vurgulayarak, "Onlara en iyi şekilde yardımcı oluyor, onları tatillerinde sağlıklarına kavuşturuyoruz. Türkiye'de ameliyat olmak diğer ülkelere nazaran daha ekonomik. Hem tatil yapıyor hem de ameliyat oluyorlar. Ne kadar güzel bir şey." diye konuştu

Marmaris Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ahmet Mutlu Arıcı da Marmaris'in turizm bölgesi olmasından dolayı sağlık turizmine hastane olarak hazırlıklı olduklarını belirtti.

İranlı Mohebi'nin 2017 yılındaki ilk sağlık turizmi hastaları olduğunu açıklayan Arıcı, "52 uzman kadromuzla hem Türk misafirperverliğini hem de uluslararası standartlardaki Türk hekimliğini birleştirerek yeni vizyon ve misyonumuzla hastaları karşılamak ve hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz. Uluslararası Hasta Birimimiz ve uzman kadromuzla sağlık turizmine hizmet veriyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.