Muğla

Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası

20:05 27 Mart 2017
Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası

Muğla'da, Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası etkinlikleri kapsamında Şehit Mehmet Çetin Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde fidan dikildi.

Şehit Mehmet Çetin Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen törende konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla'nın orman varlığının zengin olduğunu ve kentin yüzde 68'nin ormanlarla kaplı olduğunu söyledi.

Bu zenginliğin kıymetinin bilinmesi gerektiğini anlatan Vali Çiçek, ormanın sözde değil özde sevilmesi gerektiğini kaydetti.

Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik ise, Türkiye'nin orman varlığı açısından zengin olabilmesi için yüz ölçümünün en az yüzde 35'inin orman olması gerektiğini ancak, bu rakam hala yüzde 28'lerde bulunduğunu ifade etti.

Orman teşkilatı olarak ülke genelinde amaçlarının, Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023'te orman varlığını yüze 30'a çıkarmak olduğunu vurgulayan Çelik, "Orman, su ve hava gibi yaşam için vazgeçilmez. Akciğerlerimiz olan ormanlar için en büyük tehlike orman yangınları. ormanları yangınlara ve diğer tehlikelere karşı sadece orman teşkilatı olarak değil tüm toplum olarak hep birlikte korumalıyız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler, protokol üyeleri, Mehmetçikler ve polisler okul bahçesinde fidan dikti.

Okul bahçesine 9 ayrı türde bin 200 fidan ve süs bitkisi dikilerek can suyu verildi.

Daha sonra Ormancılık Haftası etkinlikleri kapsamında Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Satranç Turnuvası ve Slogan Yarışması dallarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerini Muğla Valisi Amir Çiçek verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.