Muğla

BİK Genel Müdürü Karaca yerel basın temsilcileriyle buluştu

12:25 24 Mayıs 2017
BİK Genel Müdürü Karaca yerel basın temsilcileriyle buluştu

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Yakup Karaca, Muğla'da yerel gazetelerin temsilcileri ile bir araya geldi.

Menteşe Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda, gazete sahipleri ile bir araya gelen Karaca, meseleleri istişare etmeyi, talepleri dinlemeyi ve kurumu tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

Muğla'da yerel basın mensupları ile fikir alışverişinde bulunacaklarını belirten Karaca, "Gazeteler söz konusu olduğunda ilişki türümüz diğer sektörlere göre biraz daha farklı. Bizim sizlerden talebimiz olduğu gibi sizin de bizlerden talebi söz konusu oluyor. Bu anlamda bu toplantıda sizlere aktarmak istediklerimiz var. Elimizden geldiği kadar sorularınızı cevaplandırmaya çalışacağım. Sizleri dinlemeye geldim." dedi.

Basın İlan Kurumunu, basın sektöründen veya gazetelerden ayrı görmediklerini dile getiren Karaca, Basın İlan Kurumunun gazeteler ile bir bütün olduğunu söyledi.

Artık dijital bir çağa girildiğini ve bu anlamda basın sektöründe atılımlar yapılmaya başlandığını ifade eden Karaca, "Bu dijital çağ başta medya ve gazeteler olmak üzere bütün sektörleri etkiledi. Her şeyi bir şekilde dönüştürmeye değiştirmeye muktedir oldu. Şayet bir dönüşüm söz konusu ise birlikte bu dönüşümü nasıl gerçekleştirebiliriz bu konularda fikir alışverişinde bulunacağız." dedi.

Gazeteciliğin her şeyden önce bir kamu hizmeti olduğuna işaret eden Karaca, "Fakat aynı zamanda ticari ve ekonomik bir faaliyet. Eğer gazetemizin faaliyetlerine imkan tanıyacak bir gelirimiz olmazsa bu faaliyeti sürdürmemiz söz konusu olamaz. BİK 1961 yılından bu yana gazetelerimizin bu ihtiyacını kısmen de olsa katkı sunmak üzere resmi ilanların gazetelerde yayınlanmasına aracılık görevi yaptı." diye konuştu.

Pek çok yerel gazetenin neredeyse tek gelir kaynağının resmi ilan geliri olduğunu vurgulayan Karaca, şöyle konuştu:

"Bizim kurum olarak bu desteğe hiçbir sözümüz yok. Sadece resmi ilan gelirlerine bağlı kalarak gazetecilik yapmanız gazeteciliğin ruhunu da etkiliyor. İçinde bulunduğumuz dijital çağda gazetecilik faaliyeti hiçbir şekilde şu anda yaptığınız yayıncılıkla bir olmayacak. Belki resmi ilanlar gazetelerin internet sayfalarında yayınlanmaya devam edecek. Bizler süratle gazetelerimizin internet sayfalarını yenileyip, güzelleştirmeliyiz. Çünkü çok yakın zamanda resmi ilanların yayın mecrası dijital olabilir. Bununla ilgili şimdiden çalışmalar hızlandırılabilir. Dijitale dönüşte bizler her zaman yanınızda olacağız. Bu anlamda her türlü desteği de vereceğiz."

Karaca, yerel medyanın dijital dönemde bir hak kaybına uğramamasının kendileri için esas olduğunu ifade etti.

Genel Müdür Karaca, gazetelerin yapısal sorunlarıyla da ilgilendiklerini belirterek, İŞKUR, KOSGEB ve Kalkınma Ajansları ile yapılan protokollerle, sektöre nitelikli eleman ve modernleştirmeler için destek sağlayacaklarını dile getirdi.

Toplantıya, BİK Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin, İlan Hizmetleri Müdürü İdris Çam, Kontrol Hizmetleri Müdür Yardımcısı Burak Orhan, BİK Muğla Şube Müdürü Mehmet Ali Köseoğlu, Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, İŞKUR Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli, KOSGEB İl Müdürü Gökhan Akaydın ile GEKA Temsilcisi Mehmet Yasin ve yerel medya temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.