Muğla

Menteşe'de camiler temizleniyor

12:39 25 Mayıs 2017
Menteşe'de camiler temizleniyor

Menteşe Belediye ekipleri ilçe merkezi ve bağlı mahallelerdeki camilerde bakım ve temizlik çalışması yapıyor.

Menteşe Belediyesi Cami Temizlik Timi, ramazan ayı dolayısıyla ilçedeki camileri temizliyor. Cami temizlik timi, her gün ilçe merkezinde ve kırsal mahallelerdeki camilerin halılarını özel makinelerle yıkıyor.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazan ayı dolayısıyla 138 camide temizlik çalışması başlattıklarını söyledi.

Camilerin kutsal ve manevi yerler olduğunu, vatandaşların yoğun kullandığı dini mekanların belediye ekiplerince temizlendiğini belirten Gümüş, şöyle konuştu:

"Ramazan ayında vatandaşlarımızın daha temiz ve daha hijyenik yerlerde ibadetlerini yapmaları bizim için çok önemli. İbadethanelerimiz bizim kutsal, manevi yerlerimiz. Vatandaşlarımızın temiz ve daha sağlıklı yerlerde ibadetlerini yapmalarını istiyoruz. Bu amaçla kurduğumuz cami temizlik timimiz ile ibadethanelerimizin temizliğini yapıyoruz. Bu çalışmamızı ramazan ayı içinde ise arttırıyoruz. Menteşe Belediyesi olarak her konuda vatandaşlarımızın yanındayız ve onların hayatlarını kolaylaştırmaya devam edeceğiz."

Gümüş, halıları özel makinelerle yıkayan 4 kişilik cami temizlik timinin camları, ayakkabılıkları, mihrap, kürsü ve minberi de temizlediklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.