Muğla

Lise öğrencileri şehit polis Sekin için kulaç attı

18:16 26 Mayıs 2017
Lise öğrencileri şehit polis Sekin için kulaç attı

Datça ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, İzmir Adliyesi önündeki terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin anısına liseler arası yüzme yarışı düzenlendi.

İlçede yaşayan gençleri tütün, alkol, madde ve teknoloji bağımlılığından uzak tutmak amacıyla Hastanealtı ve Kumluk plajındaki 700 ve 500 metrelik iki parkurda gerçekleştirilen yarışlarda, 91 lise öğrencisi kulaç attı.

Muğla Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Datça Kaymakamı Vehbi Bakır, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fedai Akın tarafından startı verilen yüzme yarışında, 500 metrelik kızlar kategorisinde mücadele eden Bodrum'dan Aysu Türkoğlu birinci, Marmaris'ten İpek Koçoğlu ikinci, Bodrum'dan Melis Serdar üçüncü oldu.

700 metrelik erkekler kategorisinde ise Menteşe'den Egemen Dinçer birinciliği, Mehmet Emre Acar ikinciliği, Datça'dan Kaan Ali Çora üçüncülüğü kazandı.

Yarışlarda madalyaların yanı sıra ilk üçe giren öğrencilere altın hediye edildi. Öğrencilerin ödül ve madalyalarını İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve Datça Kaymakamı Vehbi Bakır verdi.

Bakır, Türkiye'de bir ilk olan proje ile öğrencileri kültürel, sosyal, sportif ve sanatsal faaliyetlere yönlendirerek bağımlılıktan uzak tutmaya çalıştıklarını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve geçen yıl ilki yapılan "Yaşama Datça'da bağlan" projesinin öğrencilerden ilgi gördüğünü belirten Bakır, "Bu yıl düzenlenen yarış şehit polis memuru Fethi Sekin anısına gerçekleştirildi. Bu yarışmada emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu vesileyle ülkemizin savunması, insanımızın huzuru ve refahı için vatan toprakları için şehit olan bütün şehitlerimize şükranlarımı bir kez daha ifade etmek istiyorum." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ise Türkiye'de bir ilk olan proje ile öğrencileri sportif ve sanatsal faaliyetlere yönlendirerek bağımlılıktan uzak tutmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Ekinci, projeye destek veren öğrencilere teşekkür etti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.