Muğla

TCG Giresun Fırkateyni, Bahreyn'e uğurlandı

13:09 03 Haziran 2017
TCG Giresun Fırkateyni, Bahreyn'e uğurlandı

Birleşik Görev Kuvveti-151 kapsamında Aden Körfezi, Somali karasuları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde deniz haydutluğu ile mücadele harekatına katılacak TCG Giresun Fırkateyni, törenle Bahreyn'e uğurlandı.

Marmaris'teki Aksaz Deniz Üssü'ndeki iskelede düzenlenen törene Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uca, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ali Çekiç, deniz üssünde görevli komutanlar, TCG Giresun Fırkateyni personeli ve göreve giden askerlerin aileleri katıldı.

TCG Giresun Komutanı Yarbay Murat Aktaş, tören öncesi basına brifing verdi.

Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Uca, törende yaptığı konuşmada, dünyada söz sahibi olmak için tüm denizlerde var olmak prensibiyle TCG Giresun'un 5 aydan daha uzun süreyle Birleşik Görev Kuvveti-151 kapsamında deniz haydutluğuyla mücadele faaliyetlerine destek sağlayacağını söyledi.

Geminin görevi icra edeceği 3 Haziran-10 Kasım'da Birleşik Görev Kuvveti'nin bir Türk amiral tarafından komuta edileceğini anlatan Uca, harekatın ana harp komuta merkezinin Bahreyn olduğunu belirtti.

Uca, TCG Giresun'un görevi esnasında Türk Kızılayı tarafından Somali'ye gönderilen insani yardım konvoyuna refakat sağlayacağına dikkati çekerek, "Bu yardım bölge halkının güç yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik insani boyutunu bilerek tüm gönüllerde yer edinecek ve Türkiye'nin küresel barış ve istikrarına desteğinin bir göstergesi olacaktır." dedi.

- Seferden önce evlilik teklifi

Askeri gemiyi gezen aileler, yakınlarıyla gözyaşları içinde vedalaştı.

Astsubay Çavuş İlkay Beytullah Çambunar, Büşra Memişoğlu'na tören alanında tek taş yüzük uzatarak evlilik teklif etti. Ailelerin ve askerlerin alkışları eşliğinde yüzüğü alan ve duygusal anlar yaşayan Memişoğlu, teklife "Evet" yanıtını verdi.

Aden Körfezi'nde 3 kez göreve çıkan TCG Giresun Fırkateyni, törenin ardından gözyaşlarıyla Bahreyn'e uğurlandı.

Fırkateynde çoğu rütbeli 200 personelin görev yapacağı ve bölgede yaklaşık 5 ay kalmasının planlandığı öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.