Muğla

Bodrum'da şehit aileleri ve gazilere iftar

10:05 19 Haziran 2017
Bodrum'da şehit aileleri ve gazilere iftar

Bodrum Kaymakamlığı tarafından, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenlendi.

İlçedeki bir otelde düzenlenen iftara, şehit aileleri ve gazilerin yanı sıra yetim ve öksüz çocuklar da konuk edildi. Eşi Hülya Çiçek ile programa katılan Muğla Valisi Amir Çiçek, şehit yakınları ve gazilerin, en önemli emanetler olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunda olduğu gibi bugün de ülkeyi yaşatmak için şehitler verildiğini ve gaziler olduğunu anlatan Çiçek, şöyle konuştu:

"Şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetlerinden birincisi anneleri, babaları, eşleri ve çocuklarıdır. İkincisi vatanın bölünmez bütünlüğü. Üçüncüsü Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Gazi Mustafa Kemal Paşa, silah arkadaşları ve ecdadımızın kurduğu devletimiz ilelebet devam edecektir. Şehitlerimizin, gazilerimizin dördüncü emaneti, bizlerin de gelecek nesillere devredeceğimiz, Türk milletinin birliği, dirliğidir. Beşinci emaneti ise bağımsızlığımız, bayrağımızın göklerde dalgalanmasıdır. Bu emanetleri korumak bütün vatandaşların görevidir."

Her zaman şehit aileleri ve gazilerin yanında olduklarını belirten Çiçek, katılımcılara teşekkür etti.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz da ramazan ayının birlik ve beraberlik için önemli olduğunu ifade etti.

Vali Çiçek ve Kaymakam Yılmaz, babalar günü dolayısıyla yemeğe katılan çocuklarla birlikte yaş pasta kesti. Davette annesi Fatma Şaşmaz'ın eşlik ettiği ve babasını trafik kazasında kaybettiği öğrenilen Arzu Şaşmaz, Vali Çiçek'e hediye verdi.

Programa, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.