MuÄŸla

Şehit oğullarının hayalini gerçekleştirdiler

11:34 10 Temmuz 2017
Åžehit oÄŸullarının hayalini gerçekleÅŸtirdiler

SABRİ KESEN - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Nedip Cengiz Eker'in anne ve babası, oğullarının hayalini gerçekleştirip ilçeden aldıkları evde yaşıyor.

Aydın'da oturan Nihat ve Güzel Eker çifti, polis memuru oğulları Nedip Cengiz'in 15 Temmuz'da şehit olmasının ardından, evlatlarının şehadete ulaştığı Marmaris'e yerleşti.

Oğullarının Marmaris'ten ev alma hayalini gerçekleştiren çift, evin her köşesinde fotoğraf ve bayraklarla şehidin anılarını yaşatıyor.

Çift, evin başköşesine astıkları şehit oğullarının sazını her gün gözyaşlarıyla siliyor.

Zaman zaman Aydın'daki evlerinde de kaldıklarını belirten baba Nihat Eker, kendisini bu şekilde daha mutlu ve huzurlu hissettiği için her gün oğlunun saatini takıp, kıyafetlerini giyiyor.

Baba Eker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun acısını bir yıldır içlerinde yaşasalar da Türk milletinin hep kendilerinin yanında olduğunu söyledi.

Evladının anılarını yaşatmak için ilçeye yerleştiklerini dile getiren Eker, "Çocuğumun adını Marmaris'te yola, okula, hastaneye, ormana verdiler. Oğlumun ismi burada yaşıyor. Çocuğumun burada hayalleri vardı. Bu nedenle hayatımızı burada sürdürüyoruz." dedi.

- "Bu vatanın bir karışını hiç kimseye vermeyiz"

Türkiye üzerinde çeşitli oyunlar oynandığına işaret eden Eker, dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Darbe teşebbüsünde bulunanlara ve destek verenlere "Türk" denilemeyeceğini söyleyen Eker, ülkenin ekmeğini yiyenlerin, makam sahibi olanların, kardeşlerini vurduğunu kaydetti.

Eker, darbe yapmaya kalkışanların idam edilmesini isteyerek, şöyle konuştu:

"Bunu yapanların bütün mal varlıklarına el konulmalı. Kimlikleri alınmalı. Buyursunlar gitsinler yurt dışına. Kim beslerse beslesin bunları. Bu ülkeye bir daha ayak basmamalılar. Kaç kişilerse yok olsunlar. Türk'ün Türk'ten başka dostu yok. Bu millet kaynaşacak ve vatanından bir karış toprak vermeyecek. Türkiye'nin ürettiği silahlarla, tanklarla gurur duyuyorum. Bu vatanın bir karışını hiç kimseye vermeyiz. Biz Türk'üz. Nesiller boyu destanlar yazmış halkım var. Bu devleti kimseye teslim etmeyiz. Kimse bu ülkenin bir karışına dokunmaya cüret etmesin. Ettiği zaman neler oluğunu görür. Çanakkale, 15 Temmuz gibi, bu millet her zaman destan yazmaya hazırdır."

- "Divan kırıldı ama değiştirmiyorum, orada yattı, oraya elini sürdü"

Gözü yaşlı anne Güzel Eker ise oğlu şehit olmadan önce zaman zaman Marmaris'e gelerek 2-3 ay boyunca onun yanında kaldığını söyledi.

Oğlunun Marmaris'i çok sevdiğini anlatan Eker, "Marmaris'e geldiğimde 'Cengiz'im yaşıyor' gibi geliyor. 'Anne burada bir ev alıp oturalım' diyordu. 'Tamam çocuğum' demiştim ama böyle oldu. Biriktirdiği parasıyla ev alarak oğlumuzun yarım kalan hayalini gerçekleştirdik. Üstüyle, kıyafetiyle avunuyorum. Divan kırıldı ama değiştirmiyorum. Orada yattı, oraya elini sürdü. Onun her şeyini özlüyorum." ifadelerini kullandı.

Evladının "vatan sevdalısı" olduğunu vurgulayan Eker, tek gayesinin hainlerin hak ettiği idamın yeniden getirilmesi olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.