Muğla

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

09:55 16 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolasıyla Muğla ve ilçelerinde anma programları düzenlendi.

Bodrum Belediye Meydanı'ndaki etkinliğe, vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı. İzmir'den gelen mehter takımının da marşlar söylediği programda, 15 Temmuz darbe girişimini anlatan belgesel gösterimi yapıldı.

Aileleriyle alana gelen vatandaşlar, Türk bayraklarıyla Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi protesto etti.

Fethiye ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında "Milli Birlik Yürüyüşü" gerçekleştirildi. Özgecan Anıtı'nda bir araya gelen vatandaşlar, mehter takımı eşliğinde Türk bayraklarıyla Beşkaza Meydanı'nda toplandı.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da gerçekleşen ihanetin benzerinin geçmişte az görüldüğünü söyledi.

Hainlerin girişimini Türk milletinin tramvaya uğrattığını belirten Çalık, "Geçmişte ülkemize kasteden çok oldu. Bu coğrafyaya geleli bin 200 yıl oldu. Bin 200 yıldır şehitler vererek bu vatanı ayakta tutuyoruz. Bedelini ödüyoruz. Bedelin de karşılığı bu vatan toprağı. Bu toprakları sonuna kadar da koruyacağız." dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan ise Türk milletinin tüm gücüyle vatan, millet sevgisiyle ferasetiyle bütün sıkıntıların üstesinden gelebileceğini tarihin ilk dönemlerinden beri gösterdiğini anlattı.

Muğla'nın Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz ilçelerinde de Milli Birlik Yürüyüşü düzenlendi.

Dalaman Merkez Camisi önünden başlayan yürüyüşe ellerinde Türk bayraklarıyla katılan vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "İdam isteriz" sloganları attı. Vatandaşlar, Atatürk Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı.

Ortaca ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda mehteran takımının marşları eşliğinde Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Köyceğiz ilçesinde ise Atatürk Anıtı önünde buluşan vatandaşlar, ellerinde bayraklarla tekbir getirerek hükümet konağı önüne yürüdü.

Muğla'nın Yatağan ilçesinde otogarda toplanan vatandaşlar, Cumhuriyet ve Atatürk caddeleri güzergahından Atatürk Anıtı'na yürüdü. FETÖ aleyhinde dövizler taşıyan vatandaşlar, tekbir getirdi.

Yürüyüşlerin ardından Muğla ve ilçelerinde demokrasi nöbeti tutuldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.