Muğla

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi davası

19:39 17 Temmuz 2017
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 3'ü firari, 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşmasına ara verildi.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesince, adliye binasındaki salonların fiziki yetersizliği nedeniyle Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının salonunda görülen davanın üçüncü duruşmasında sanıklar, dava dosyasına giren yeni deliller ve raporlarla ilgili beyanlarını sundu.

Sanıklardan Mehmet Öztürk, çatışmanın yaşandığı bölgedeki kamera kayıtlarının bilirkişi tarafından yeniden incelenmesini talep etti. Mahkemede daha önce dinlenen adli tıp uzmanının bilirkişi olarak yeniden dinlenmesini isteyen Öztürk, bir sonraki duruşmaya balistik uzmanı getirilmesi talebinde de bulundu.

Sanık Hüseyin Yılmaz ise hakkındaki tek suçlamanın sanıklardan Gökhan Şahin Sönmezateş ile telefon görüşmesi olduğunu belirterek, HTS kayıtlarına göre görüşme yapıldığı iddia edilen saatte kendisinin evde çocuğunun doğum günü kutlaması yaptığını ve bu nedenle Sönmezateş ile askeri hattan görüşme yapmasının mümkün olmadığını savundu.

Sanık Murat Gösterit ise Çiğli 2. Ana Jet Üssü'ndeki kamera kayıtlarını inceleyen bilirkişilerin askeri havacılıkla ilgili uzmanlardan yardım alması gerektiğini öne sürerek, görüntülerin yeniden incelenip eksikliklerin giderilmesini talep etti.

Duruşmaya yarına kadar ara verildi. Sanıklar, jandarma araçlarına alınarak yoğun güvenlik önlemleri altında cezaevine gönderildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.