Muğla

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi davası

13:49 21 Temmuz 2017
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 3'ü firari, 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın üçüncü ara karar öncesi, mahkeme heyeti sanıkların esas hakkındaki savunmaları öncesi ek süre ve tahliye taleplerini aldı.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, mahkeme heyeti ara karar öncesi sanıkların ek süre ve tahliye talepleriyle ilgili konuşmalarını dinledi.

Sanıklardan Şükrü Seymen, darbe olacağını önceden haber aldığını söyledi.

Dosyaların çok fazla olduğunu belirten Seymen, adil bir yargılama yapılabilmesi için uygun bir ek süre talebinde bulundu.

Darbeden haberi olduğunu ve yaptığı şeyi inkar etmediğini belirten Seymen, "Yaptığım şeyi inkar etmiyorum. Darbeden haberim var mıydı? Evet vardı. Ama ben helikoptere ateş etmedim. Bu raporlar sahte. Bu ülke düzmece raporlar ile Balyoz ve Ergenokon’u gördü. Kumpas davaları gibi bu dava da geri dönecek ve 4 yıl sonra burada başkaları yargılanacak.” dedi.

Sanıklardan Gökhan Şahin Sönmezateş ise 3 ayrı davada yargılandığı için dosyaları inceleyemediğini söyledi.

Tahliye talebinde bulunmayan Sönmezateş, 1-30 Ağustos tarihleri arasında Akıncılar davasında yargılamasının yapılacağını anlatarak, mahkemeden dosyaları yeterince inceleyebilmesi ve savunmasını yapabilmesi için ek süre talebinde bulundu.

Sönmezateş'in "Sizin ne karar vereceğinize iddiaya girerim" sözlerine tepki gösteren mahkeme başkanı Emirşah Baştoğ, "Valla girelim iddiaya. Biz halen ne karar vereceğimizi bilmiyoruz. Halen savunmalar alınmadı. Biz kendi yargılamamızı yapacağız. Biz yargılamamıza devam etmek zorundayız. Bunun için çaba gösteriyoruz. Kararı biz bile bilemezken siz nasıl bileceksiniz?" diye konuştu.

Sanık İsmail Yiğit ise tahliye talebinde bulunarak Zekeriya Kuzu’ya işitme testi yapılmasını istedi.

Sanıklardan Ergün Şahin ise kamera kayıtları konusunda ciddi bir karartma çalışması olduğunu iddia ederek, tahliye talebini mahkeme heyetinin takdirine bıraktığını ifade etti.

Yargılanmanın adil yapılmadığını savunan Şahin'in “Bir gün sizin de böyle yargılanmanızı isterim. İnşallah izlediğiniz metoda maruz kalmazsınız” sözlerine müdafi avukatları, mahkeme heyetini tehdit ettiği gerekçesiyle tepki gösterdi.

Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ ise yargılamanın adil yapılıp delillerin ortaya çıkarılması için çaba gösterdiklerini dile getirdi.

Duruşma, diğer sanıkların ek süre ve tahliye taleplerin alınmasıyla devam ediyor.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.