Muğla

Sağlık Bakanı Demircan: (2)

14:30 21 Temmuz 2017
Sağlık Bakanı Demircan: (2)

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, depremle ilgili kim zarara uğradıysa zararının telafi edileceğini belirterek, "Buraya yabancı ülkelerden ve ülkemizin diğer bölgelerden gelen misafirlerimizin de endişe etmesine gerek yok. Bilsinler ki Türkiye Cumhuriyeti bütün kurumları ile bütün ekipmanlarıyla burada hizmettedir." dedi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Bodrum Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunan Demircan, hastane çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Demircan, Bodrum Devlet Hastanesinde depremin ardından meydana gelen küçük çaplı hasarlarla ilgili yapılan, "faaliyete devam edebilir" görüşünün ardından daha detaylı bir teknik değerlendirme yapıp, ondan sonra devam kararı almayı planladıklarını bildirdi.

Muğla Valisi ile durumu tekrar değerlendireceklerini ifade eden Demircan, "Artçı depremler olacak elbette. Artçı depremlerin riski, ilk deprem anında hasara uğramış binaların hasarlarını arttırma ihtimalidir. Bu ihtimalleri dikkate alarak gerekli tedbirler alınacak. " dedi. "Şu anda Muğlamızda, Bodrumumuzda ve bölgedeki diğer ilçelerde depremi çok hafif hasarla atlattık Allah'a hamdolsun." diyen Demircan, şöyle konuştu:

"Bu bizim deprem konusunda verilmiş başarılı bir sınavımızdır. Bodrum demek ki bu büyüklükteki bir depreme hazırmış. Ülkemizde sağlık hizmetleri ve AFAD aracılığıyla yapılan diğer hizmetler çok iyi koordinedir. Bir yerde deprem, sel, yangın olsun herhangi bir afet olduğunda orada ne yapılacak, oraya en yakın kim müdahale edecek bunlar koordine edilmiş, bunların senaryoları yapılmıştır zaten. Bu çerçevede burada deprem olur olmaz çevre illerden, Ankara'dan harekete geçildi. Deprem sonrası gayet iyi yönetildi, bundan sonrası da gayet iyi yönetilecek."

- "Zararlar elbette telafi edilecek"

Deprem paniğine, telaşına gerek olmadığını dile getiren Demircan, deprem gerçeğine göre tedbir almak gerektiğini dile getirdi. Demircan, "Subjektif olarak 'Bu bina sağlam.' diyebilir miyiz? Bina hakkında gerekli bilimsel teknik çalışmayı yapacağız. Bu tür şeyler yapılıyor zaten. Ekipler tüm bölgeyi dolaşıyor, gelen ihbarları değerlendiriyor, oralardaki binaların durumu hakkında sonuçlar değerlendirecek." dedi.

Depremle ilgili zararların da telafi edileceğini belirten Demircan, "Kim zarara uğradıysa şunu bilsinler ki depremle ilgili zararlar elbette telafi edilecek. Devletimiz bütün gücüyle işin başında ve sahibidir milletimizin. Buraya yabancı ülkelerden ve ülkemizin diğer bölgelerden gelen misafirlerimizin de endişe etmesine gerek yok. Bilsinler ki Türkiye Cumhuriyeti bütün kurumları ile bütün ekipmanlarıyla burada hizmettedir. " açıklamasında bulundu.

Demircan, Bodrum Devlet Hastanesinin faaliyet vermeye devam edip etmeyeceğine yönelik soru üzerine, "Benim kişisel olarak bunu değerlendirip karar verme şansım yok. Şimdi teknik kadroyu toplayacağız. Onların verdikleri ilk rapor, ilave bir rapor gerekiyorsa onu da dikkate alarak karar vereceğiz." dedi.

Deprem bölgelerinde kamu hastanelerinde iyileştirme yapılıp yapılmayacağına yönelik soru üzerine Demircan, şunları söyledi:

"Muğla'ya çok ciddi sağlık yatırımlarımız var. Muğla'da 500 yataklı Muğla Devlet Hastanesi yüzde 99 aşamasında, bitmek üzere. Bodrum'un ihtiyacını da aşan geleceği kuşatacak şekilde sağlık yatırımını öne çekeceğiz. Ortaca'da 100 yataklı hastanemiz yüzde 90 aşamasında. Milas'ta 150 yataklı hastanemiz yeni başlamış yüzde 5. Bunları eski hastanelerin durumuna da bakarak hızlandırırız. Bodrum'da 150 yataklı hastanemiz başladı. O da yüzde 5 ama bu olaydan sonra Bodrum'da hastanemizin inşasını hızlandırmak bizim ilk görevlerimizden olur. Biz onu gidince değerlendireceğiz Ayrıca proje aşamasında Marmaris'te 125 Yatağan'da 100 yataklı hastanenin proje çalışması var."

Demircan, Kos Adası'ndaki 200 kişinin Türkiye'ye getirilmesi için adaya bot gönderilmesine ilişkin ise uluslararası bir durum olduğu için konunun Dışişleri Bakanlığı tarafından takip edildiğini, ne gerekiyorsa yapılacağını, Sağlık Bakanlığının hava ulaşım hizmetlerinin de hazır olduğunu söyledi.

(Bitti)







YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.