Muğla

"Hızla normalleşiyoruz, bu şoku atlatmak kolay değil"

12:35 22 Temmuz 2017
"Hızla normalleşiyoruz, bu şoku atlatmak kolay değil"

METİN BOLAT/ALİ BALLI - Muğla açıklarında 6,5 büyüklüğünde meydana gelen depremin en çok hissedildiği Bodrum ilçesinde hayat normale dönüyor.

Sarsıntının ardından "turizm cenneti" Bodrum'da, yerli ve yabancı turistler tatillerine devam ediyor.

Yaşanan büyük sarsıntıya rağmen can kaybının olmaması, hafif hasarla depremin atlatılması olayın en büyük sevindirci yanı oldu.

İlk günden itibaren ilçenin neredeyse tamamına yakınında elektrikler hiç kesilmedi.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke olarak 6,5 şiddetindeki depremde iyi sınav verildiğini söyledi.

Olayın hemen ardından tüm Muğla genelinde adeta bir seferberlik ilan edildiğini aktaran Yılmaz, kimsenin mağdur olmaması için devletin her türlü imkanı sağladığını dile getirdi.

Özellikle ilçedeki yerli ve yabancı misafirlerin rahatı için her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğünü aktaran Yılmaz, altyapıdaki sıkıntıların hemen giderildiğini ifade etti.

- "Buraya "Küçük Japonya' diyorum

Yılmaz, ilçenin tamamında elektriğin olduğunu, su sorununun bulunmadığını belirterek şöyle devam etti:

"Buraya "Küçük Japonya' diyorum. Japonya'da büyük depremlerde can kaybı olmaz, hafif hasarla atlatılırdı. İmrenerek bakardık. Şükürler olsun biz de can kaybı olmadan hafif hasarla bu büyük sarsıntıyı atlattık. Hızla normalleşiyoruz, bu şoku atlatmak kolay değil. Misafirlerimiz ilk başta tedirgin olsa da şu an her şey yolunda. Buranın yapılaşması az hasarla bu büyük sarsıntıdan çıkmamıza zemin hazırladı. İki kattan fazla bina yok. Az katlı ve sağlam binalar. Basit yaralanmalar oldu. Onlar da korku ve panik nedeniyle yaşanan yaralanmalar."

Bilim adamlarının da açıkladığı gibi artçı depremlerin zaman zaman olduğuna işaret eden Yılmaz, azalmaya başlayan artçılar da sona erdikten sonra tamamen normalleşmenin sağlanacağını bildirdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.