Muğla

Datça'da "su kesintisi" protestosu

16:56 31 Temmuz 2017
Datça'da "su kesintisi" protestosu

Muğla'nın Datça ilçesinde vatandaşlar, 2 aydır suların belirli aralıklarla kesilmesini protesto etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinin (MUSKİ) ilçe binası önünde toplanan vatandaşlar su kesintilerine tepki gösterdi.

Alkışlarla su kesintilerini protesto eden grup adına basın açıklamasını okuyan Ayşe Dovan, ilçe merkezinde had safhaya ulaşan su kesintilerinin vatandaşları mağdur ettiğini söyledi.

Yaklaşık 2 aydır devam eden su kesintilerinin son günlerde iyice arttığını ifade eden Dovan, "Daha önce de sık sık yaşanan su kesintileri artık sürekli bir hale dönüştü. Hafta içi her gün ilçe merkezinde 08.00-23.00 saatleri arasında su kesintisi gerçekleşirken, hafta sonları bu saatler daha da artıyor. İlçe merkezinde durum böyleyken yukarı mahallelerde durum daha da vahim. Su kesintileri günlerce sürüyor." dedi.

Dovan, insanların en temel ihtiyacı olan su ile ilgili sıkıntının 21. yüzyılda hala çözülememesine anlam veremediklerini dile getirdi.

"Su olmadan yaşam olmuyor." diyen Dovan, şunları kaydetti:

"Su kesintileri yüzünden ailemizde huzur kalmadı, sudan faydalanmak için sabahın 5'inde kalkıp temel ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışıyoruz. Ne uyku düzenimiz kaldı, ne psikolojimiz. Çamaşır yıkanmıyor, bulaşık makinesi çalışmıyor, doğru dürüst tuvalete dahi gidilmiyor. Bir de yetkililerin ilgisizliği insanları çıldırtır hale geldi. Günümüz suyun geleceği saati beklemekle geçiyor."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

MUSKİ yetkilileri ise su kesintilerinin önüne geçebilmek için çalışmaların devam ettiğini ve sorunun çözüme kavuşturulacağını söyledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.