Muğla

Arakan'daki Müslümanlara yönelik katliama tepkiler

14:56 31 Ağustos 2017
Arakan'daki Müslümanlara yönelik katliama tepkiler

Muğla'da, Memur-Sen öncülüğünde bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti üyeleri, Myanmar'ın Arakan eyaletindeki Müslümanlara yönelik katliamı protesto etti.

Memur-Sen İl Temsilcilisi Önder Uçak, öğle namazının ardından, taşıdıkları dövizlerle sloganlar atarak Kurşunlu Camisi meydanında toplanan grup adına yaptığı açıklamada, Arakan'da, ordu güçleri ve Budist rahipler öncülüğünde şiddeti giderek artan ve yaygınlaşan saldırılarda son üç günde en az 2-3 bin Müslüman'ın katledildiğini söyledi.

100 binden fazla Müslüman'ın da yerinden edildiğini belirten Uçak, gelen haberlerin, katliamın, 2012 yılındaki ve geçen yıl ekim ayındaki saldırılardan daha şiddetli bir hal aldığı ve soykırıma dönüştüğü yönünde olduğunu ifade etti.

Sayıları 5 milyonu aşan Arakanlıların 4 milyonunun 1942 yılından beri uygulanan sistematik baskı ve zulmünden kaçarak, Malezya, Bangladeş, Pakistan, Suudi Arabistan, Tayland, Endonezya ve Avrupa’da mülteci olarak yaşamak zorunda kaldığını dile getiren Uçak, "Bütün bunlara karşın, birkaç güçlü devletin çıkarlarını korumaktan başka bir işe yaramayan Birleşmiş Milletler, mazlum milletlerin yaşadıkları zulümleri kınamak için bile ABD'nin, Çin'in, Rusya'nın iznine bakıyor. BM ve BMGK tarafından yapılan tek şey ölü ve yaralıları sayarak rapor hazırlamak. Bu vahşi katliamları engellemek için ise bugüne kadar en küçük bir girişimde bulunulmuş değil." dedi.

Müslümanların, dünyanın her yerinde büyük zulümlere ve katliamlara maruz kaldığını söyleyen Uçak, şunları kaydetti:

"Buna karşın uluslararası örgütler ve batı dünyası çirkin bir ikiyüzlülükle İslamofobi'yi pompalamakla meşguller. BM ve diğer uluslararası örgütlerin Müslümanlara yönelen zulüm karşısındaki sessizliği mevcut zulümleri artırmakta ve yeni zulümlere davetiye çıkarmaktadır ancak hemen şunu da eklemeliyiz ki bu zulmün diğer bir ortağı da kendi milletine uygulanan zulüm karşısında sesini yükseltmek ve çözüm üretmek yerine üç maymunu oynamayı tercih eden İslam dünyasıdır."

Uçak, Bangladeş sınırının kapalı olması nedeniyle yüzbinlerce Müslümanın katledilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını da sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından, Arakan'da hayatını kaybedenler için dua edildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.