Muğla

İtalyan savaş gemisi kapılarını gazetecilere açtı

20:49 15 Eylül 2017
İtalyan savaş gemisi kapılarını gazetecilere açtı

İtalya Deniz Kuvvetlerine bağlı "Durand de la Penne" adlı savaş ve askeri eğitim gemisi, kapılarını gazetecilere açtı.

Dün Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Aksaz Deniz Üssü İskelesi'ne demir atan, 88 öğrencisi ve 350 askeri personeli bulunan askeri geminin komutanı Deniz Kurmay Albay Fabrizio Rutteri, gemiyle ilgili gazetecilere bilgi verdi.

Rutteri, Aksaz Deniz Üssü Komutanlığına yapılan ziyaretin, İtalya Deniz Harp Okulu 2'ncı sınıf öğrencilerinin eğitim faaliyetleri kapsamında olduğunu söyledi.

İtalya ve İtalya Deniz Kuvvetlerinin askeri ve ekonomik ilişkilerinin bulunduğu ülkelerle iş birliği ve diyalogları artırmayı istediğini belirten Fabrizio Rutteri, "Ülkelerin ortaklaşa yaptığı müşterek deniz tatbikatları ve limanlardaki sosyal aktivitelerle karşılıklı operasyonel anlayışı geliştirmek istiyoruz." dedi.

Savaş ve eğitim gemisinde 19'u kadın, 8'i yabancı olmak üzere toplam 88 öğrenciye ve "Ateires" sınıfı olarak adlandırılan 2'nci sınıf öğrencilerine eğitim verdiklerini kaydeden Rutteri, eğitim sonunda öğrencilerin, İtalyan Deniz Kuvvetlerinin ilk rütbesi olan "Asteğmen" rütbesini alacaklarını ifade etti.

- "Akdeniz insanıyız, birbirimize çok benziyoruz"

Türkiye ve Marmaris'teki liman ziyaretlerinin nasıl geçtiği sorusu üzerine ise Fabrizio Rutteri, şunları söyledi:

"Aksaz liman hizmeti çok profesyonel ve Marmaris'e yaptığımız ziyaretten çok memnunuz, organizasyon çok mükemmel. Liman hizmetleri, operasyonlar çok profesyonelce yapılıyor. Buradaki gemilerle ortaklaşa eğitim de yapma imkanı bulduk. Marmaris çok güzel bir şehir, Türkiye çok güzel bir ülke. Akdeniz insanıyız, birbirimize çok benziyoruz. Burada yabancılık çekmedik diyebiliriz. Aksaz liman ziyaretinden ben ve personelim çok memnun kaldı. Profesyonelce hizmet aldık."

Daha sonra Rutteri ve İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği Savunma Ateşesi Deniz Kurmay Albay Attilio Gattia, gemiyi gazetecilere gezdirdi.

Durand de la Penne, 11 Ağustos'da İtalya'nın Taranto Limanı'ndan hareket ederek Yunanistan'ın Pire, Ukrayna'nın Odessa ve Bulgaristan'ın Varna limanlarını ziyaret etti. Geminin eylül ayı sonunda İtalya'nın Livorno Limanı'na ulaşması planlanıyor.

Savaş ve askeri eğitim gemisinin, 30 ülkeye uğrayarak "Around the World" faaliyeti kapsamında 18 ay boyunca dünyanın çevresini dolaştığı bilgisi de paylaşıldı.

- Durand de la Penne Destroyeri

İtalya'nın Gevona kentinde 20 Ekim 1989'da denize indirilen savaş gemisi, 148 metre uzunluğunda, 16 metre eninde, 4 adet oto melara cinsi topu, 2 adet havaya ve karaya füze sistemi ile 3'lü torpido fırlatma sistemine sahip. Gemide 2 adet helikopter ve 326 askeri personel bulunuyor.

İtalyan savaş ve eğitim gemisi, 17 Eylül'de Marmaris'ten ayrılacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.