Muğla

Milas'ta öğrenci ve veliler taşımalı eğitim için yürüdü

14:45 18 Eylül 2017
Milas'ta öğrenci ve veliler taşımalı eğitim için yürüdü

Milas ilçesinde, ortaokul öğrencileri ve velileri, taşımalı eğitimden faydalanma isteğiyle yürüyüş yaptı.

İlçeye bağlı Meşelik Mahallesi'nde yaşayan ortaokul öğrencileri, Bodrum'un Güvercinlik Mahallesi'ndeki Sudi Özkan Ortaokulu'na gidebilmek için taşımalı eğitimden yararlanmak istiyor.

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla mahalledeki 54 ortaokul öğrencisinin okula ulaşımda sıkıntı yaşadığını öne süren veliler, taşımalı eğitim için basın açıklaması yaptı.

Öğrenci velileri adında konuşan Necdet Kökçü, önceki yıllarda taşımalı eğitimden yararlandıklarını ancak bu yıl Muğla Büyükşehir Belediyesi araçlarının mahallede hizmet vermesi gerekçe gösterilerek, mahalledeki 54 öğrencinin taşımalı eğitimden yararlanamayacağı kaydetti.

Milas Milli Eğitim Müdürlüğünün taşımalı eğitim için ihale yapılamadığını anlatan Kökçü, şöyle konuştu:

"Milas'ta eğitim gören mahalledeki lise öğrencilerinin ihalesi yapılmıştır. Bu durum mağduriyet yaratmaktadır. 54 ortaokul öğrencisi, okul saati geldiğinde tek bir dolmuşla okula gitmek zorunda kalmaktadır. Dolmuş öğrencileri Milas-Bodrum karayolu kenarında indirmekte ve öğrenciler tehlikeli karayolundan geçerek okula ulaşabilmektedir. Ancak öğrencilerimiz taşımalı eğitimden yararlanmış olsaydı, böyle bir tehlikeyi yaşamazlardı. Çünkü servis öğrencileri okulun olduğu sokağa kadar götürüyor."

Basın açıklamasının ardından mahallede yürüyüş yapan öğrenciler ve veliler, ellerinde "servis istiyoruz", "okumak istiyoruz" yazılı dövizler taşıyarak yetkililerden yardım istedi.

Açıklamanın ardından öğrencileri dolmuşla okula götüren veliler, karayolundan okulun bulunduğu alana geçerken zor anlar yaşadı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.