Muğla

Likya Yolu Ultra Maratonu başladı

12:05 24 Eylül 2017
Likya Yolu Ultra Maratonu başladı

Likya Yolu Ultra Maratonu, Muğla'nın Fethiye ilçesinde başladı.

Toplam 509 kilometre uzunluğundaki Tarihi Likya Yolu'nun yaklaşık 250 kilometrelik bölümünü kapsayan ve her gün bir etabı koşulacak ultra maratona, 6 ülkeden 250 sporcu katılıyor.

Parkur boyunca tarihi kalıntılar, antik kentler, kaleler ve amfi tiyatroların içinden geçerek tarihe yolculuk edecek sporcular, ormanlık, dağlık, kayalık, kumsallar ve dik yamaçlar gibi zorlu parkurda da yarışacak.

Ovacık Mahallesi'ndeki tarihi Likya Yolu'nun başlangıç noktasından start alan maratonun ilk etabında yarışmacılar 26 kilometrelik bir mesafe katedecekler.


- "Dünyanın en özel maratonlarından biri"


Yarış direktörü Prof. Dr. Taner Damcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 gün boyunca yaklaşık 250 kilometrelik yolun aşılacağını söyledi.

Maratonun bir yarış olduğu kadar, doğayı ve insanın kendini keşfini içinde barındıran muhteşem bir spor aktivitesi olduğunu ifade eden Damcı, "Yarışa 6 farklı ülkeden 250 sporcu katılıyor. Ultra maratonlar dünyada hızla yayılıyor. Türkiye'de ilk olan Likya Yolu Ultra Maratonu, dünyanın da en özel maratonlarından biridir. Bu kadar tarihi ve doğal güzelliğin içinden geçilen başka bir maraton yok. Önümüzdeki yıllarda maratonun uluslararası düzeyde çok daha fazla tanınacağını düşünüyorum." dedi.

Organizasyona İstanbul'dan katılan koşucu Nurcan Arıcan, yarışa ikinci kez katıldığını ve böyle bir deneyime Türkiye'nin başka hiçbir yerinde sahip olamadığını ifade etti. Doğayı çok sevdiği için organizasyonda yer aldığını kaydeden Arıcan, "Burada çok uzun ve zorlu bir patika var. Likya Ultra Maratonu benim için çok büyük bir deneyim. Gerçekten çok istediğim için buradayım." diye konuştu.

Maratonda çok iyi koşucular olduğunu anlatan Arıcan, şunları söyledi:

"Yol engebeli, çok zorlu. Sürekli bir tırmanış var. Uçurumun kenarından yürüyüşlerimiz oluyor. Çok dikkat etmeliyiz. Vücudumuzun susuz kalmamasına ve yorulduğumuz zaman dinlenmeye çok dikkat etmeliyiz. Bu konuda sporcular uyarıldı."

Likya Yolu Ultra Maratonu, 30 Eylül’de koşulacak 6'ncı etabıyla Antalya'nın Kemer ilçesinde son bulacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.