Muğla

Ukraynalı acente sahipleri Dalaman'da

10:44 29 Eylül 2017
Ukraynalı acente sahipleri Dalaman'da

Ukraynalı acente sahipleri, sanatçı ve gazetecilerden oluşan 100 kişilik kafile, YDA Dalaman Havalimanı'nda Türk lokumu ikram edilerek karşılandı.

Kiev'den Dalaman'a gelen 100 kişilik kafile için karşılama töreni düzenlendi. Uçaktan inen kafileye Türk lokumu ikram edildi.

YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede turizm sezonunun uzadığını söyledi.

Yıllardır turizm sezonunun dört mevsime yayılması için çalışmalar yaptıklarını belirten Güvenç, "Yaptığımız bu çalışmaların sonuçlarını almaya başladık. Geçtiğimiz günlerde de Bulgaristan’dan Dalaman'a charter seferi düzenlendi. Sofya’dan Bulgaria Air’e ait uçakla Dalaman Havalimanı’na ilk direkt uçuş gerçekleşti ve gelecek sezon içinde devam edecek. Bölgemiz için önemli bir başlangıçtı. Bölge turizmi için zaman kavramı tanımadan çalışmak gerekiyor." diye konuştu.

Güvenç, Ukrayna'nın son yıllarda parlayan bir yıldız olduğunu ifade etti.

Ukrayna pazarının büyümesi için son 2 yıldır Kültür ve Turizm Bakanlığı ve tur operatörleriyle bir dizi çalışma yaptıklarını anlatan Güvenç, şöyle konuştu:

"Çalışmalar sonrasında Ukrayna’nın bir çok kentinden Dalaman’a uçak seferleri düzenlenmeye başladı. Bu süreçte Travel Proffessionel Group (TPG), Ukrayna’da Dalaman bölgesini satan acentelerin sahiplerini ve Ukraynalı gazetecileri Dalaman bölgesinde misafir edecek. Ukrayna pazarı, bölgemizin uygun fiyat avantajı ve doğru bölge tanıtımı sayesinde son iki yılda ciddi artış göstermiştir. Önümüzdeki yıl bu ivmenin pozitif yönde devam edebilmesi hep birlikte temaslarımızın sıklığına bağlıdır."

Güvenç, TPG'nin bölge satış birincilerini getirdiği bu organizasyonla, hem çalışanlar motive olacağını hem de gelen acente görevlileri, sanatçılar ve gazetecilerin bölgeyi daha yakından tanıyacaklarını da sözlerine ekledi.

- "Uçuşlar Yüzde 20 oranında artırılacak"

TGP’nin İncoming Acentesi Müdürü Çağatay Vural ise, Ukraynalı misafirlerin Marmaris'te düzenlenecek "TPG Awards" ödül töreni için Dalaman'a geldiklerini dile getirdi.

En çok satış sağlayan seyahat acentelerinin bu etkinliğe davet edildiğini anlatan Vural, şöyle konuştu:

"Havalimanındaki bu karşılama için YDA Genel Müdürü Hamdi Güvenç ve ekibine teşekkür ediyorum. 2017 sezonunda Kiev, Kharkiv, Liviv, Odessa, Vinnitsa şehirlerinden haftada toplam 9 full charter uçağımız Dalaman'a indi. Şirket bu sayıyı önümüzdeki yıl yüzde 20 oranında arttırmayı planlıyor. 2015'te Rusya ile yaşanan kriz sonrasında Ukrayna pazarı 2016 yılından başlayarak sayılarını katlayarak artırdı. Bu artışın önümüzdeki yıllarda yüzde 10-20 seviyelerinde devam edeceğini düşünüyorum."

Vural, Ukrayna'dan Dalaman'a uçuşların nisan ayının üçüncü haftasında başlayarak ekimin ikinci haftasına kadar devam ettiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.