Muğla

Suikast girişimi davası belgesel oluyor

15:37 29 Eylül 2017
Suikast girişimi davası belgesel oluyor

Muğla'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 2'si firari, 43'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı dava belgesel oluyor.

Yönetmenliğini Gazeteci Kenan Gürbüz'ün yaptığı "Asrın Suikast Girişimi Davası" adlı belgeselin çekimleri kapsamında Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaklaşık 7 aydır görülen davayı izleyen gazeteciler yaşadıklarını anlattı.

Gürbüz, 15 Temmuz gecesi Marmaris'te yaşananları konu alan "Direniş Ateşinin Yakıldığı Yer: Marmaris" ve "İhanet ve Diriliş" adını taşıyan iki belgesel çektiklerini, belgesellerin kamuoyunda ilgi gördüğünü söyledi.

Çektikler belgeselin serinin sonuncusu olduğunu aktaran Gürbüz, şunları kaydetti:

"Belgeselde daha çok davanın iddianamesinin hazırlanması ve dava sürecine ağırlık verdik. Davayı ve bu süreçte yaşanan olayları belgesel mantığıyla çektik. Belgeselimizde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı mahkemede temsil eden avukatlar, davayı izleyen gazeteciler, mağdurlar, sanık avukatları ve Marmaris'te şehit olan 2 polis memurunun yakınlarıyla yapacağımız röportajlara yer vereceğiz.

Belgeselimizi İngilizce alt yazılı kamuoyuyla paylaşacağız. Belgesel tamamlandığında yurt dışında da gösterilecek. Özellikle, yurt dışında düzenlenen film festivallerinde gösterimi için gerekli girişimlerde bulunduk."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.