Muğla

2017 Dünya Kiteboard Ligi

21:10 07 Ekim 2017
2017 Dünya Kiteboard Ligi

Muğla'nın Akyaka'da düzenlenen 2017 Dünya Kiteboard Ligi'nin Türkiye ayağındaki yarışmalar, rüzgar olmadığı için yarına ertelendi.

Türkiye Yelken Federasyonu himayesinde Akçapınar sahilinde "WKL Amarok Dünya Kupası Akyaka" adıyla düzenlenen organizasyona katılan sporcular rüzgarın olmaması nedeniyle bugün yarışamadı. Sporcular düzenlenen etkinlikte teknelerle Dalyan Kanalı, Kaya Mezarları ve İztuzu plajını gezerek bol bol fotoğraf çektirdi.

YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2017 Dünya Kiteboard Ligi'nin Türkiye ayağına Muğla'da ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Güvenç, yarışların Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü'nün büyük destekleri ile Akyaka'da yapıldığını vurgulayarak, "Bizde destek vererek yarışları Muğla'ya taşıdık. Dünyada bir çok kez şampiyon olmuş bayan ve erkek sporcular Muğla'da yarıştılar. Yarışlara 19 ülkeden 36 sporcu katılıyor." dedi.

Kiteboard'un dünyanın bir çok ülkesinde çok yaygın ve popüler olduğuna işaret eden Güvenç, "Bunun Türkiye'de yer alması önemli bir hadise. Bu çalışmalar bölgemizin ve ülkemizin güzellikelirinin tanıtımı açısından da çok önemli. Sporcuları bugün Muğla'nın en güzel köşelerinden biri olan Dalyan'a getirip teknelerle gezdirdik ve çok büyük keyif aldık." diye konuştu.

Organizasyon yetkilisi, Semih Kemahlı ise Akyaka ve Muğla'nın yarışlara katılan sporcuları çok etkilediğini söyledi.

Şampiyonanın yapılan anlaşma gereği 5 yıl boyunca Türkiye'de yapılacağını vurgulayan Kemahlı, temennilerinin ise yarışların Akyaka'da devam etmesi olduğunu dile getirdi.

Sporculardan İngiliz Hannah Whiteley de yarışların çok keyifli geçtiğini anlatarak, "Bugün rüzgar olmadığı için Dalyan'a geldik. Burası da gerçekten harika bir yer. İnşallah önümüzdeki yıl buraya ailemle gelirim." dedi.

Öte yandan, 2017 Dünya Kiteboard Ligi, yarın yapılacak final yarışları ve ödül töreninin ardından sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.