Muğla

"Türkiye gibi başka ülke bulamazlar"

16:33 19 Ekim 2017
"Türkiye gibi başka ülke bulamazlar"

Rusya'nın Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'ı makamında ziyaret etti.

Rusya'nın Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza, Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin çok iyi pozisyonda olduğunu belirterek, "Ama gerçekten daha çok yapılacak işler var. Daha çok Rus turist gelsin buraya. Türkiye'den daha mutlu ayrılsınlar. Onların yerine dostları da arkalarından gelsinler Türkiye'yi görsünler. Doğal güzellikler, deniz, kum... ne varsa Türkiye'de var. Türkiye gibi başka ülke bulamazlar." dedi.

Ziyarette, iki ülke arasındaki ilişkiler ve Muğla'nın turizm potansiyeli değerlendirildi.

Ziyarette konuşan Rogoza, Türkiye'de kendisini evinde gibi hissettiğini vurgulayarak, en son 10 yıl önce gördüğü Marmaris'in değişimini anlattı.

Marmaris'i bıraktığı gibi görmediğini, çok güzel ve pırıltılı bir şehir ile karşılaştığını anlatan Rogoza, "Konsolosluğumuz Antalya'da ama Muğla iline de bakıyoruz. Muğla'ya çok sayıda vatandaşımız tatile geliyor. Rus turistlerimizin durumları hakkında bilgi almak ve nezaket ziyareti için geldim. Sizin de tabirinizle 'hem ziyaret hemde ticaret' oluyor." dedi.

Rus-Türk ilişkilerinin gayet iyi bir pozisyonda olduğunu belirten Rogoza şunları söyledi:

"Gerçekten daha çok yapılacak işler var. 'Birlik içinde yapalım' diyoruz. Daha çok Rus turist gelsin buraya. Türkiye'den daha mutlu ayrılsınlar. Türkiye'ye mutlu gelsinler Rusya'ya mutlu dönsünler. Onların yerine dostları da arkalarından gelsinler Türkiye'yi görsünler. Doğal güzellikler, deniz, kum... ne varsa Türkiye'de var. Türkiye gibi başka ülke bulamazlar."

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar da Marmaris ile Başkonsolos Rogoza'yı Marmaris'te görmekten büyük mutluluk ve onur duyduklarını söyledi.

Ziyarette, Acar Başkonsolosa fincan takımı hediye ederken, Rogozza'da Acar'a bir tablo takdim etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.