Muğla

"Yetişkin Gençler" Türkiye Bocce Şampiyonası

20:11 02 Kasım 2017
"Yetişkin Gençler" Türkiye Bocce Şampiyonası

Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen "Yetişkin Gençler" Türkiye Bocce Şampiyonası, sona erdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından Yanıklar Mahallesi'ndeki bir otelde gerçekleştirilen şampiyonanın son gününde Osmaniye Özden Huzurevi takımını 12-4 yenen Samsun Bafra Huzurevi takımı şampiyon oldu. Kocaeli Gölcük Huzurevi takımına 12-6 üstünlük sağlayan Adana Seyhan Huzurevi takımı ise üçüncülüğü elde etti.

34 takımdan toplam 175 sporcunun mücadele ettiği şampiyonanın final ve üçüncülük maçları, huzurevi sakinleri tarafından ilgiyle izlendi. Sporculara, oyuncu ve yönetmen Ahmet Yenilmez de destek verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Gürdal Gümüş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, çekişmeli müsabakalara sahne olan şampiyonada, rekabet ve heyecan dolu anların yaşandığını söyledi.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Ahmet Recep Tekcan ise organizasyonda mücadele eden tüm sporcuları tebrik etti.

Boccede Türk Milli Takımı olarak güçlü bir yere sahip olduklarını belirten Tekcan, "Geçen yıl şampiyonaya 34 huzurevi katılmıştı. Bu sayı, bu yıl 80'lere ulaştı. İnşallah bunu Türkiye'nin projesi olarak dünyaya yayacağız." diye konuştu.

Oyuncu ve yönetmen Ahmet Yenilmez de "yetişkin gençlere" destek olmaya geldiğini dile getirdi.

Boccenin aklı, vücudu çalıştıran ve yaşa bağlı olmayan bir spor olduğunu kaydeden Yenilmez, "Yaşlılarımızın genel olarak heyecan damarları kapalı olur. Buradaki müsabakalarda ise heyecandan baygınlık geçirenler vardı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Şampiyonada dereceye giren sporculara, protokol üyeleri tarafından kupa ve madalyaları verildi.

Ödül töreninin ardından tüm sporcular hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.