Muğla

Muğla'da "Nebinin Ayak İzleri" programı

18:12 08 Kasım 2017
Muğla'da "Nebinin Ayak İzleri" programı

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Muğla İl Müdürlüğünce "Nebinin Ayak İzleri" temalı program düzenlendi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu'nda düzenlenen programın açılışında konuşan KYK Muğla İl Müdürü Ömer İlman, ülkenin geleceği olan gençlere hizmet etmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Muğla'da 5 Yurt Müdürlüğünde 5 bin 6 öğrenciye hizmet verdiklerini belirten İlman, 2019 yılı sonunda Muğla’da 10 bin öğrenci kapasitesine ulaşacaklarını kaydetti.

Ülkenin geleceğinin iyi yetişmiş ve donanımlı gençler olduğunu belirten İlman, "Mesleki olarak iyi yetişmiş olan bunun yanında içinde yaşadığı toplumun değerlerine bağlı, vatanını ve milletini seven çalışkan, üretken gençler geleceğimizin teminatıdır. Gençlerimizin iyi yetişmesine katkıda bulunmak için Kredi ve Yurtlar Kurumu olarak yoğun çaba harcıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ülkenin ve tüm islam dünyasının çok zor günlerden geçtiğini anlatan İlman, şunları söyledi:

"En çok ihtiyaç duyduğumuz değerler birlik, beraberlik, çalışkan olmak ve güzel ahlaktır. Bu değerlerin tamamında bizim rehberimiz gönüllerin sultanı ve kainatın efendisi yüce Peygamberimizdir. Onu anlamak ve güzel ahlakını kendimize örnek almak bir ve beraber olmak inanıyorum ki birçok derdimizin ilacı olacaktır."

Konuşmaların ardından Fatih Cami İmamı Hafız Bünyamin Topçuoğlu Kuran-ı Kerim Tilaveti sundu.

Daha sonra sahneye gelen şair Dursun Ali Erzincanlı'nın Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir için yazdığı "Otuz kuş" isimli şiirini seslendirmesi duygusal anlar yaşattı.

Programda, İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu da "Hz Muhammet'in Örnek Ahlakı" konulu sunum yaptı.

Program sonunda Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz ve MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ile KYK Muğla İl Müdürü Ömer İlman konuklara hediyeler verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.