Muğla

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

12:34 10 Kasım 2017
Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla Muğla'nın Marmaris ilçesinde, "Ulu Önder’in Son Yolculuğu" sergisi açıldı.

Marmaris Belediyesi, Kent Konseyi ve Fotoğraf Dostları Derneği (MARFOD) işbirliğiyle Atatürk'ün son yolculuğunu ölümsüzleştiren fotoğrafların yer aldığı sergi, Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi’nde kapılarını ziyaretçilere açtı.

Muğla Vali Yardımcısı ve Marmaris Kaymakam Vekili Kamil Köten, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve beraberindekiler, sergideki fotoğrafları inceledi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 15 yıl süreyle kaldığı geçici kabri Etnoğrafya Müzesi'nden Anıtkabir'e nakli sırasında çekilen 24 fotoğraf, ziyaretçileri 1953 yılının 10 Kasım sabahına götürdü.

-Marmaris

Atatürk Meydanı’nda düzenlenen törene, Muğla Vali Yardımcısı Marmaris Kaymakam Vekili Kamil Köten, Aksaz Deniz Üssü ve Garnizon Komutanı Tuğamiral İlker Özkan, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Tan'ın yanı sıra, askeri erkan, gaziler, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, oda başkanları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çelenklerin Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başlayan tören, saat 09.05’de sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşuyla devam etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından göndere çekilen bayrak yarıya indirildi.

Törenin ardından protokol üyeleri ve katılımcılar, Kültür ve Sanat Evi'nde "Ata'nın Son Yolculuğu" adlı fotoğraf serginin açılışını yaptı.

Daha sonra Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi'nde anma programı düzenlendi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.