Muğla

Bakana "yunus parkı kapatılsın" mektubu

16:54 13 Kasım 2017
Bakana "yunus parkı kapatılsın" mektubu

Marmaris Çevreciler Derneği temsilcileri, denizden yakanan yunusla gösteri sunulan ilçedeki yunus parkının kapatılması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya mektup gönderdi.

Marmaris Çevreciler Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, yaptığı yazılı açıklamada, çevreciler olarak Marmaris'te yunus parkı istemediklerini, parkın kapatılmasını, hayvan hakları açısından çok önemli gördüklerini ifade etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba'ya, bu konuya ilişkin belge ve bilimsel bilgilerle mektup yazarak gönderdiklerini dile getiren Kutengin, şunları kaydetti:

"Yasal dayanağı olmayan, çocukların terapi amaçlı götürüldüğü yunus parkları tezinin de geçersiz olduğu bilim adamları tarafından kanıtlandı. Ayrıca Türkiye'nin de imzaladığı Bern Sözleşmesine göre, yunusların esaret altında tutulması ve ticari meta olarak kullanılması Türkiye'de yasaktır. Benzer şekilde Sağlık Bakanlığının uygulamaya koyduğu, 'yüzme havuzlarında hayvanların insanlarla birlikte bulunmalarına kesinlikle izin verilmez' kuralı halen yürürlüktedir. Sayın Bakan Fakıbaba'nın halka yakınlığı ve tıp doktoru unvanının getirdiği bilimsel kariyeri ile olaylara yaklaşımının bizlere verdiği umutla sorunumuza eğileceğine inanıyoruz."

Kutengin, taleplerinin yunus parkının Marmaris'ten başka bir yere taşınması olmadığını tümden kapatılması olduğunu vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.