Muğla

Bodrum'da İşsiz Genç ve Kadınların Turizm Sektöründe İstihdamı Projesi

08:58 24 Kasım 2017
Bodrum'da İşsiz Genç ve Kadınların Turizm Sektöründe İstihdamı Projesi

Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) tarafından hazırlanan, "Bodrum Yarımadası İşsiz Genç ve Kadınların Turizm Sektöründe İstihdam Edilebilirliklerinin Artırılması Eğitim Projesi" tanıtıldı.

Bodrum ilçesinde hayata geçirilmesi proje konusunda bilgi verilen toplantıda konuşan Muğla İl Dernekler Müdürü Cengiz Demirci, vatandaş memnuniyetini ön planda tutmak ve devlet ile vatandaş arasında köprü vazifesi görmek misyonu ile çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

İl genelinde bin 273 derneğe hizmet verdiklerini kaydeden Demirci, kamu yararı gözeten, toplumun ihtiyaç ve sorunlarına çözüm sağlanmasına yönelik projelere katkı sağlamak amacıyla, "İçişleri Bakanlığı Bütçesinden Derneklere Yardım Yapılması Hakkında Yönerge"nin derneklere anlatılarak proje yapmaları konusunda bilgilendirilmeye çalışıldığını belirtti.

Bu yıl içerisinde şu ana kadar 13 derneğin proje başvurusunda bulunduğunu, bunlardan 2'sinin ön değerlendirme, 8'inin ise değerlendirme aşamasında olduğunu, 3'ünün ise kabul edildiğini belirten Demirci, Bodrum'da hayata geçirilecek projenin hayırlı olmasını diledi.

Turizm sektörü temsilcilerinin katıldığı toplantıda BOYD Başkanı Serdar Karcılıoğlu da İçişleri Bakanlığına "turizm eğitimi" konusunda proje verdiklerini bildirdi.

Daha önce de istihdam projeleri hayata geçirdiklerini işaret eden Karcılıoğlu, çalışmalarına başlatıkları proje konusunda "Bu, İçişleri Bakanlığımızın derneklerle işbirliği içinde, derneklerin üretikleri sosyal sorumluluk projelerine katkı yapma projesi. Bizim projemizde 25 işsiz kadınımızı ve 25 genci 2018 ocak-mart döneminde arasında eğitime tabi tutacağız. 260 saatlik bir eğitim. Eğitimin sonunda da gençlerimizi ve kadınlarımızı turizm sektörü içinde işe yerleştireceğiz." dedi.

Projeyi Muğla İl Dernekler Müdürlüğünce koordine edildiğini belirten Karcılıoğlu "Kamu ve dernekler bir arada. Bu, İçişleri Bakanlığımızın derneklere verdiği önemin bir sonucu. Onun için başta İçişleri Bakanı olmak üzere bu tür faaliyetleri organize eden bakanlık mensuplarına, teşekkürlerimizi sunuyoruz ve tür projelerin artarak devam etmesini diliyoruz. Bu projenin örnek teşkil etmesini diliyoruz." diye konuştu.

Bodrum'da şimdiye kadar 4 binin üzerinde gence eğitim verdiklerini ve bunların önemli bir kısımın turizm sektöründe çalıştığını söyleyen Karcılıoğlu ayrıca, bu projede olduğu gibi kendilerine imkan verilmesi durumunda daha fazla kişiyi yetiştirebileceklerini söyledi.

Proje sorumlularından Esra Wellington ise sektörde departman müdürleri ve üst düzey yöneticilerden görüş alacaklarını, istihdam edilecekler ile iş verenlerin bir araya geleceği toplantı düzenleyeceklerini belirtti.

Proje kapsamında sektör temsilcilerinin katıldığı anket çalışması başlatıldığı, anketlerin sonucuna göre eğitim verilecek branşların belirleneceği öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.