Muğla

24 Kasım Öğretmenler Günü

18:04 24 Kasım 2017
24 Kasım Öğretmenler Günü

Muğla'nın Marmaris İlçesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen öğretmenler Şenay Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz adına hatıra ormanı oluşturuldu.

Hisarönü Mahallesi, Asparan mevkisinde Marmaris Milli Eğitim Müdürlüğünce, Batman'ın Kozluk ilçesinde şehit olan öğretmen Yalçın ile Tunceli-Pülümür karayolunda kaçırılarak şehit edilen Yılmaz adına kurulacak ormana okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler fidan dikti.

Fidan dikiminde konuşan ilçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, öğretmenler için çok onurlu, gururlu ve anlamlı bir günde millet mekteplerinin kabulü, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e "başöğretmen" ünvanının verildiği 24 Kasım'da, eğitim ailesi olarak şehit öğretmenleri sonsuza kadar yaşatmak için hatıra ormanı oluşturduklarını söyledi.

Aldoğan, şehit öğretmenler Yalçın ve Yılmaz'ın vatan uğruna şehit olan genç fidanlar olduğunu vurgulayarak, "Biz bu fidanlarımızı hatıra ormanında nesilden nesile sonsuza kadar yaşatmak istedik. Bu Öğretmenler Günü'nde onlar her zamankinden fazla bizimle beraberler." dedi.

Aybüke öğretmenin 'Beni öldürende yoktur din iman' türküsünü seslendirdiğini anımsatan Aldoğan, "Bizler, bütün dinsizlere, imansızlara, bayraksızlara, vatansızlara karşı yeni Aybükeler, Necmettinler, Ömer Halisdemirler, Fethi Sekinler gibi vatanseverler yetiştireceğiz. Sonuna kadar bu vatan uğruna aynı şekilde gözümü kırpmadan göğsümüzü siper edeceğiz, bayrak devlet söz konusu olduğunda. Şehitlerimizi bu ormanda sonsuza kadar yaşatacağız." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.