Muğla

Bodrum'da Kent Belleği Müzesi yapım çalışmaları

18:15 06 Aralık 2017
Bodrum'da Kent Belleği Müzesi yapım çalışmaları

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Kent Belleği Müzesi inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Eski kaymakam evi ve idare lojmanı olarak kullanılan binalar, Bodrum Belediyesinin yürüttüğü proje kapsamında "Bodrum Kent Belleği Müzesi" olarak tasarlanıyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Kocadon, projenin yüklenici firma yetkililerinden ve proje sorumlularından çalışmalara ilişkin bilgiler aldı. Kocadon, inceleme sonrasında yaptığı açıklamada, yerel ve kültürel değerlere sahip çıkan bir anlayışla hizmette olduklarını söyledi.

Tarihi yapıların korunması ve yaşatılması için proje hazırladıkları belirten Kocadon, "Dünya markası Bodrum'un tarihine ışık tutacak müzenin, Bodrum turizmine de büyük katkı sunacağına inanıyorum. Bodrum Belediyesi olarak, kültürüne ve yerel değerlerine sahip çıkan anlayış ile çalışmaktayız." dedi.

Kocadon, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Burada bulunan tescilli binalar, en kısa sürede müze olarak halkımıza ve misafirlerimize hizmet vermeye başlayacak. Bu çalışmaların tamamı, Bodrum Belediyesi Stratejik Planımız kapsamında gerçekleştirilmekte. Çalışmalara destek veren tüm sivil toplum örgütlerine ve belediye personelimize çok teşekkür ediyorum."

Yaklaşık 450 metrekare alan üzerinde yer alan 240 metrekarelik kapalı alana sahip iki tarihi tescilli bina ile 53 metrekarelik idari işler için ek binadan oluşan ve 545 bin lira hibeyle yapılacak müzenin çalışmalarının önümüzdeki günlerde tamamlanacağı belirtildi.

Binanın iç tefrişatının tamamlanmasının ardından, 2018 yılı içerisinde Bodrum Kent Belleği Müzesi adıyla hizmete açılacağı da kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.